Reklama:

Nieregularny okres (6)

Forum: Infekcje intymne

gość
27-05-2015, 09:57:58

okres mam od 4 lat pierwszy raz dostałam w 2 kl gimnazjum pozniej sie zatrzymal na pol roku i tak mam od zawsze moze kilka razy zdarzylo sie ze mialam regularnie ,pozniej rowniez bywalo tak ze sie zatrzymal na 2-3 msc albo i więcej dodam tez nie mam tez niezbyt przyjemny zapach i czasami taki bialy śluz lekko zolty czasem i bardzo gesty i lepki mam strasznie otyly brzuch ,problemy z trądzikiem badania na tarczyce byly robione ale wszystko jest ok .dodam ze .jestem dziewicą ,proszę o pomoc to to moze byc .
Komentatorka
27-05-2015, 13:00:28

Po 4 latach miesiączkowania cykle powinny stać się regularne. W innym przypadku mówimy o zaburzeniach miesiączkowania, a te wymagają diagnostyki. Najczęściej przyczyną są nieprawidłowe poziomy hormonów, a leczenie jest farmakologiczne. Trądzik i otyłość mogą być składową tych zaburzeń. Warto zgłosić się więc do ginekologa.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
27-05-2015, 13:43:11

A to prawda ,że to może doprowadzic do niepłodności ?
Początkująca
28-05-2015, 09:49:10

Nieregularne miesiączki mogą być np objawem PCOS, czyli zespołu policystycznych jajników.
Ale ja swój okres wyregulowałam, przyjmując antykoncepcję hormonalną. Ja akurat mialam wtedy przepisany Vibin. Jednak ważne by taki dobór był poprzedzony rozmową z lekarzem i badaniami
gość
28-05-2015, 11:30:47

Boję się brać tabletki hormonalne bo i tak jestem gruba a od nich mogę przytyć jeszcze bardziej , do tego ciągle jestem zmęczona senna uprawiam sport codziennie a mimo to nie chudne
Komentatorka
29-05-2015, 07:05:52

odp. na pyt. z dn. 27.05.2015, g. 15:43:11
Nieregularne miesiączki występują między innymi w przypadku cykli bezowulacyjnych. Oznacza to, że istnieje jakiś czynnik powodujący, że nie dochodzi do jajeczkowania, a przez to zapłodnienie komórki jajowej nie jest możliwe. Objawem tego mogą być nieregularne cykle o zmiennym nasileniu krwawień miesiączkowych.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: