Reklama:

Niedobor Progesteronu a brak pociągu seksualnego (7)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
20-07-2011, 20:58:59

WSitam serdecznie. Jestem kompletnie załamana i przerozne mysli kreca sie po mojej glowie. Półtora roku temu urodziłam synka. jakis czas temu okazalo sie ze mam obnizony poziom estrogenu i sladowe ilosci progesteronu. Ustalilam z ginem ze narazie nie chce zajsc w ciaze dlatego dal mi antykoncepcje trojfazowa - Logynon. Ja jednak nie mam kompletnie ochoty na seks, silne bole glowy, zwlaszcza w nocy wyczerpuja mnie fizycznie do tego zmiany nastroju, nerwowosc, wybuchowosc, uczucie zimna i ciepla na zmiane. Do tego jeszcze sama zabijam sie psychicznie myslac o tym ze moge nie miec wiecej dzieci. poradzcie. czytalam troche o przedwczesnej menopauzie ale ja mam dopiero 27 lat. pomozcie błagam, bo siezakatuje
Komentatorka
20-07-2011, 21:10:07

środki antykoncepcyjne bardzo obniżają libido, dlatego po ich odstawieniu wszystko powinno wrócić do normy. Poza tym moim zdaniem twój organizm nie bardzo toleruje ten środek który przepisał ci lekarz, może powinnaś się do niego udać powiedzieć o swoich dolegliwościach, a lekarz dopasuje inny. Wiele kobiet ma problem z niskim progesteronem, trzeba go wtedy suplementować odpowiednimi środkami (duphaston, luteina) i można zajść w ciążę i ją donosić.Także tym się nie stresuj.
gość
21-07-2011, 13:14:18

Dziekuje. Z tym popedem to zawsze bylo cos u mnie nie tak. jakies ostatnie 6 lat ciagle czuje sie zmeczona. ale ostatnie kilka miesiecy jestem nie do zycia. W ciazy mialam dosc powazna cukrzyce. zazywalam duze ilosci insuliny, teraz wszystko wrocilo do normy jednak czy moglo to miec wplyw na obnizenie progesteronu????
Komentatorka
21-07-2011, 17:41:52

Może warto zrobić badania-morfologię, cukier oraz hormony tsh, prolaktynę i progesteron.Może coś pokażą.
gość
22-07-2011, 05:52:43

Wlasnie mialam robiona morfologie. cukier i hormony tez. zle wysszedl progesteron, estogeron i mialam zbyt wiele krwinek bialych cukier w normie
Komentatorka
22-07-2011, 21:13:33

A co na to lekarz?

A ten progesteron to rozumiem że niski wyszedł, to może jakiś lek powinnaś dostać
Komentatorka
24-07-2011, 09:37:57

Również sugeruje byś udała się do gina by przepisał ci inne tabletki, moim zdaniem to one tak na ciebie oddziałują. Co do hormonów to poproś by ci przepisał coś na uregulowanie. To nie zaszkodzi przecież nawet jeżeli nie planujesz teraz dziecka.
Ja obecnie reguluje sobie prolaktyne i tsh, no fakt ja staram się o dzidzie ale jak będziesz miała unormowane wszystko to i samopoczucie twoje będzie lepsze.
Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: