Reklama:

Nawracające infekcje + pęknięcia (8)

Forum: Infekcje intymne

gość
04-11-2019, 06:48:36

Witam.
Mam 24 lata, od 18 r.ż. mam robione cytologie i zawsze wychodziło względnie. Od lat jestem bardziej podatna na infekcje.
Teraz nie miałam robionej cyto przez 1,5 roku ponieważ przez ten czas byłam za granica.
Przez ok 2 lata męczą mnie potworne infekcje. Dostawałam różne leki z rożnym powodzeniem.
Po powrocie z emigracji teraz mam pierwszą infekcje. Piecze, swędzi, ilość wydzieliny i upławow zaskakuje nawet mnie, a infekcji miałam naprawdę wiele, choć mam wrazenie, że cały czas ciągnie się ta jedna.
Dodatkowo przy infekcjach pojawiają się pęknięcia (przy wejściu do pochwy, w okolicach odbytu). Bardzo mi to utrudnia życie, ponieważ mam problemy z defekacją, oddawaniem moczu, czasem nawet z poruszaniem się.
Poszukam lekarza, ale wątpię, że znajdę na już, wolałabym na NFZ. Myślicie, że mogłabym wieczorem zgłosić się do ambulatorium gdybym nie znalazła lekarza? Nie wysmialiby mnie?
gość
04-11-2019, 06:51:20

Dodatkowo od około miesiąca boli mnie w okolicy lewego jajnika, jest to uczucie ciężkości połączone z kluciem praktycznie cały czas
gość
04-11-2019, 06:55:49

Często chodzę poprostu bez majtek po domu, jeśli zakładam to bawełniane, całe lato przenosiłam sukienki, schudłam ok 20 kg, przestałam używać detergentów (płynów do mycia okolic), nie nosze wkładek od 1,5 roku, przy zbliżeniach używam żelu unimil, wiele zmian i dalej bez poprawy.
Ostatnio koleżanka zwróciła uwagę na moją skore i stwierdziła ze mogę mieć atopie. Czy pęknięcia mogą być powodowane tym?
gość
04-11-2019, 08:20:42

Treść zablokowana przez moderatora

gość
04-11-2019, 08:22:41

Tak przy atopi może pękać skura nie kiedy
gość
04-11-2019, 08:24:18

Tak miesiączki normalnie przechodzisz?
gość
04-11-2019, 09:44:26

Treść zablokowana przez moderatora

gość
11-11-2019, 00:37:55

Zbadaj sie pod katem chlamydii i typowych chorib przenoszonych droga plciowa. Mialam podobne infekcje przez lata i te klucie w jajniku. wyszlo ze mialam chlamydie. Antybiotyk jednorazowo i niewspolzyc przez tydz i infekcje jak reka odjal szczegolnie moczowe i grzybiczne. Plus radze brac probiotyk. Przez 3miesiace 2razy dziennie. Potem zmniejszyc na raz dziennie. Mi pomaga. Infekcje pochwy sie nie czepiaja. Tez mi skora tam pekala. Gdyby nie pewien lekarz na pogotowiu to nigdy bym sie nie zbadala pod tym katem. I PS nie ma co sie wstydzic, bo zdarza sie kazdemu cos zlapac.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: