Reklama:

Nawracające infekcje intymne. (6)

Forum: Infekcje intymne

gość
10-05-2015, 16:37:41

Od ponad roku borykam się z ciągle nawracającymi infekcjami pochwy.Zaczęło się po wizycie na basenie.Do infekcji grzybicznej doszło zakażenie dolnych dróg moczowych.Niestety to leczy się tylko antybiotykiem po którym występuje infekcja.Po około pięciokrotnym leczeniu tego właśnie zakażenia zawsze powracała infekcja. To błędne koło jedne leczenie potem drugie bez końca.Ostatnio dostałam od ginekologa receptę na metronidazol dopochwowy,który na szczęście skończyłam brać (10 tabletek). Problem polega na tym, że teraz mam po tych tabletkach chyba stan zapalny warg sromowych.Są czerwone i pieką,ale do ginekologa będę mogła pójść dopiero za parę dni kiedy tabletki się całkiem rozpuszczą.Do wczoraj je aplikowałam.Nie wiem już co robić.
Komentatorka
11-05-2015, 10:42:57

Stan zapalny na wargach sromowych może być wynikiem kolejnej infekcji grzybiczej lub reakcji alergicznej na zastosowany preparat.
W Pani przypadku poprawę może przynieść profilaktyczne podanie flukonazolu już w trakcie antybiotykoterapii lub zapobiegawcze zastosowanie preparatu GINEintima Tabletki dopochwowe ActiCand®30, raz w tygodniu przez okres 8 kolejnych tygodni. Jego działanie polega na wytworzeniu w pochwie środowiska praktycznie beztlenowego, a przez to mniej sprzyjających warunków dla wzrostu i przeżywalności drożdżaków. Wspomagająco działają także dwa szczepy bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus fermentum i L. acidophilus, które wzmacniające barierę przeciwko drobnoustrojom.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
13-05-2015, 11:10:38

Treść zablokowana przez moderatora

gość
27-05-2015, 15:30:15

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczona
01-06-2015, 20:53:37

Razem z metronidazolem możesz stosowac Lactovaginal, to jest wyjątek od reguły stosowania probiotyków dopochwowych po zakończeniu leczenia. Uchroni cie to od kolejnej infekcji.
gość
06-06-2015, 20:33:56

Po tak długiej antybiotykoterapii powinnaś łykać probiotyk ginekologiczny, by odbudować mikroflorę pochwy i zabezpieczyć się przed nawrotem infekcji. A piekące wargi sromowe smaruj żelem lacibios femina, który szybko koi i przyspiesza gojenie mikrourazów.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mam infekcje tylko jaka kto może pomóc
Proszę o pomoc jestem po infekcji bralam antybiotyk dopochwowy na bakterie ale to chyba to nie było to nie pomógł a wyszło takie coś. Przy oddawaniu moczu piecze i jak smaruje clotrimazolum tez.
Opryszczka?
Jakiś czas temu stwierdzono u mnie opryszczkę. Tydzień po pierwszym wysypie rozchorowałam się i opryszczka wróciła. Na pochwie mam małe czerwone ranki, które swędzą, a jestem 11 dzień na leku. Czy te ranki to nadżerki czy to nadal aktywny wirus? Nie wiem czy powinnam przestać brać leki czy nie.
gość
Deflagyn
Czy żel deflagyn jest skuteczny przy hpv68 i 70? Dziękuję
Grudki krostki
Co to jest? Bardzo proszę o pomoc. Czytam że to może być wirus HPV. Sypiam z jednym chłopakiem od roku, 1 krostka wyskoczyła z 2 miesiące temu i zniknęła jakoś po czasie. Teraz nagle tyle przy odbycie…
Reklama:
Reklama:
Reklama: