Reklama:

Naturze mozna pomoc ale z nia nie walczyć (4)

Forum: Choroby tarczycy

gość
11-01-2018, 11:47:41

Mój sposob na trądzik
używam dermotan . Kupuje go w poradni leczenia bielactwa . Doradził mi to moj dermatolog w Krakowie . Przed tym dermotanem pokrywałam krosty coverem zeby nie było ich widać i wyrównać kolor skory
.Moj dermatolog powiedział ze tylko dusze te skore , krosty a pod coverem robi sie siedlisko bakterii . Dermotan za to jest w płynie . Wsiaka w skore i służy mi tez jako podkład ale moja skora oddycha normalnie . Same krosty te duze wysuszylam dwa trzy razy dzienne woda utleniona mocząc w niej patyczek do uszu i wcierając nim krosty . Wysuszyly sie , wyschły i pogoily sie . Teraz mam dermotan ktory wyrownuje mi kolor a nie zapycha porów wiec nie ma warunków na powstanie krost .
Dermatolog mi sam powiedział ze kazde leczenie rożnymi lekami od wewnątrz czy na skore zawsze przynosi skutki uboczne i ze wiele leków na trądzik sa komercyjnym produktem bo teraz moda na piękna gładka skore wiec koncerny reklamuja takie i smakie a trądzik jak był tak jest albo jeszcze gorzej . Z natura sie nie walczy tak mówił . Naturze trzeba pomoc a bedzie dobrze . Mi sie jakoś udało . Jedno tylko ze ten dermotan jest w poradni w Warszawie wiec zamawiam u nich by mi przysłali . Ale jakoś radzę sobie bo przysyłają szybko poczta i za pobraniem w dwa dni . Ale rodzice tez pomogli i mam coraz ładniejsza skore . Nawet mama stosuje ten dermotan bo mowi ze zdrowsza skore ma jak nim sie posmaruje na buzi ( ona robi pędzlem z Rossmanna ) i na dłoniach dla wyrównania koloru . Mi sie podoba tez . Wole ja teraz niz jak kładła tony tego coveru bo w jej wieku ja jeszcze bardziej postarzał szczególnie zima i w chłodne dni to było b widoczne ze ma wiecej lat
gość
11-01-2018, 12:02:36

To dobre podejście tego lekarza . Ja tez unikam jak tylko moge antybiotyków , sterydów i wszelkich leków tych mocnych .
Jezeli zaleciła mi cos Bourian to zawsze wyjaśniła po co to jest i w jakim celu mam to brac i o ewentualnych skutkach ubocznych .
Wychodziłam zawsze z gabinetu z uczuciem ze robie krok do przodu i spokojna o jakiekolwiek skutki uboczne . Dość obrazowo tłumaczy .
Jedna jednak uwaga ; Uważam ze ludzie niepotrzebnie pisza klinika . To jest gabinet , recepcja i pomieszczenia na światłoterapie . Klinika to taka placówka gdzie jest wiecej specjalności ( tak myśle )
Ona specjalizuje sie w Vitiligo ( wole ta jej nazwę ) , jest z Francji i zaczela w Polsce jako pierwsza zajmować sie tymi co maja bielactwo . Wiemy to bo pierwsza u niej leczyła sie siostra mojej mamy . . Wtedy jeszcze mówiła z mocnym akcentem . Teraz nie skychac akcentu . Mowi raczej dobrze . Uważnie słucha co jej sie mowi a to dla mnie było bardzo ważne .
Myśląc klinika zawsze mam taki odruch ze bede potraktowana przedmiotowo . Tam jest bardzo dobra atmosfera , przyjazna dla ludzi i bardzo miły personel . To tez jest ważne . Nasi lekarze niestety czesto mowia ze to jest choroba nie wyleczalna , niektórzy sobie żartują " po co zes przyszedł " na ogol polskie podejście zraziło mnie .
Wyraźnie czuć od niej francuska edukacje : poszanowanie człowieka , poważne podejście do mnie i skuteczna . To ostatnie jest najważniejsze .
Mnie wyleczyła , ciotkę tez .
Spokojnie polecam ten gabinet ( tam tez jest prof Majewski ale przyjmuje późno wiec jak komuś pasuje wieczorem to trafi do niego nie do niej bo ona jest od rana do 16-17
gość
11-01-2018, 20:38:59

kochana
ja ten dermotan uzywam juz ponad 4 lata . jestem za stara by uzywac coverow bo zlepiaja pory . mam 39 lat i musze dbac by skora utrzymac najdluzej w miare mlodo . nie chce dobrowolnie przyspieszac procesu starzenia .juz i tak mam dola jak widze moj pesel
gość
27-04-2018, 21:20:52

Jak można sie skontaktwac z tym gabinetem leczenia bielactwa w warszawie? czy ktos posiada aktualny nr tel? z gory dziekuje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: