Reklama:

metronidazol (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
22-05-2015, 12:23:03

Mam 21 lat.Leczę nadżerkę Metronidazolem dopochwowo - zażyłam już 4 globulki, jednak za każdym razem rano wypadają nierozpuszczone. Nie jestem w stanie głębiej ich głębiej zaaplikować, odczuwam pieczenie i szczypanie (podczas oddawania moczu ale nie tylko).
czy mogę przerwać leczenie Metronidazolem, skoro tabletki i tak pewnie nie działają, bo wypadają w całości?
Czy można leczyć nadżerkę lekami doustnie?
Bardzo proszę o szybką odpowiedź.
gość
23-05-2015, 21:28:17

Mialam tak samo. Pieklo i swedzialo, az w koncu zrobil sie stan zapalny cewki moczowej :/ odstawilam je bez konsultacji z lekarzem, jednak przy wizycie powiedzialam mu o tym. Przepisal cos innego ;)
Komentatorka
25-05-2015, 15:15:28

Najlepiej zawsze przerywać leczenie po konsultacji z lekarzem prowadzącym.
Lek zapewne był przepisany z powodu cech stanu zapalnego, nie z powodu samej nadżerki.
Leki przeciwbakteryjne dostępne są także w formie doustnej. Nie leczy się w ten sposób jednak nadżerek.
W przypadku występowania wskazań do leczenia: obfita śluzowa wydzielina, nawracające stany zapalne stosuje się głównie metody zabiegowe, niszczące tkanki: krioterapia, elektrokoagulacja, leczenie laserem. Warunkiem zastosowania takiego leczenia są prawidłowe wyniki cytologii i kolposkopii, gdyż destrukcja tkanek uniemożliwia badanie histopatologiczne.
W przypadkach podejrzanych onkologicznie należy wykonać kolposkopię z biopsją tkanek z szyjki macicy.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
Wtajemniczona
25-05-2015, 21:47:09

Spróbuj jeszcze kupic sobie w aptece provag żel i przed aplikacja globulki posmarowac sie nim. Żel ułatwia założenie globulki, jest wiekszy poślizg i nie odczuwa się takiego dyskomfortu, suchości.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Krostki
Czy ktoś wie czy te krostki są normalne czy to jakaś infekcja?
gość
Infekcja
Na jaką infekcję intymną wygląda ta wydzielina? Brałam nystatyne ale nie pomogło więc to chyba nie jest grzybica
gość
Mam infekcje tylko jaka kto może pomóc
Proszę o pomoc jestem po infekcji bralam antybiotyk dopochwowy na bakterie ale to chyba to nie było to nie pomógł a wyszło takie coś. Przy oddawaniu moczu piecze i jak smaruje clotrimazolum tez.
gość
Mocno żółta wydzielina z pochwy
Leczyłam się ostatnio na grzybicę pochwy nystatyna a po niej brałam lactovaginal. Pojawia się u mnie taka wydzielina. Czy to możliwe że jest taka przy dniach niepłodnych czy jednak jest powód do niepokoju? Występuje także ból przy stosunku i świąd. Mam 20 lat, seks uprawiam od 3 z jednym partnerem. Czy któraś z was miała coś takiego i czym było to spowodowane?
Reklama: