Reklama:

mam ten sam problem:( (3)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
22-02-2011, 10:56:26

oczywiście jak by ktoś nie wiedział chodzi o grzybice pochwy czy też zapalenie zresztą to na jedno wychodzi.. a jak któraś z was słyszała o jakimś domowym sposobie leczenie to proszę podzielcie się z innymi.. bo ja słyszałam o czosnku tzn nitką dentystyczna sie zawija wogół ząbka i robi sie tak jak tampon i wlkląda siedo pochwy podobno działa ale przez jaki czas siego nosi dziennie to nie mam pojecie ponieważ czosne zabija grzyby tak samo jak jogurt
Komentatorka
22-02-2011, 19:32:21

Kup sobie lepiej maść w aptece- klotrimazol, będzie prościej.
Wtajemniczona
28-03-2011, 11:11:17

witam, ciarki mi przechodzą jak czytam o wsadzaniu czosnku-no może i ma jakis skutek tylko czy nie ma łatwiejszych sposobów??? ja przy pierwszych objawach swędzenia/pieczenia/upławów zakładam na noc lactovaginal i smaruję clotrimazolem. Poznadto staram sie na codzień stosowac provag-zel , ale nie używam już żadnych płynów do hiegieny intymnej , ani irygacji-bo co za dużo to nie zdrowo bo można zaburzyć florę bakteryjną, co do jogurtów to owszem pijam ale nie nacieram się nimi-bo znacznie lepiej a wygodniej działają probiotyki. Z naturalnych sposobów walki z grzybicą dziewczyny chwalą sobie diete uboga w węglowodany i rózne ziółka ale tych przyznam nie stosowałam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: