Reklama:

Mam problem (5)

Forum: Wstydliwe dolegliwości

gość
24-08-2014, 20:33:08

Otóż od dłuższego czasu na wargach sromowych mam biały nalot... o smrodku zepsutej ryby. Nawet jak je umyję pojawia się on ponownie w krókim czasie. Do tego doszedł grudkowaty śluz, bez zapachu lub z delikatnym zapachem białego sera czy twarożku. Widać go dopiero po np. włożeniu i wyjęciu palca z pochwy, sam "nie wychodzi" a na palcu zostaje wtedy spora ilość tego.. czegoś. Co to jest? Czy ewentualnie mogę to wyleczyć? Byłam z tym kiedys u ginekologa, ale jako jeszcze dziewica badanie było wykonanie nie przez pochwę, a starszy już pan ginekolog uważał, że wszystko w porządku. Ale nie jest w porządku.
***w skrócie - biały nalot na wargach śmierdzi rybą, a po włożeniu palca do pochwy i wyjęcia palec jest pokryty grudkowatą, białą wydzieliną i ma zapach serka/twarozku.
Początkująca
25-08-2014, 11:37:13

Jak dla mnie to grzybica pochwy, mozesz kupic masc clotrimazolum w aptece , a takze zaopatrzyc sie w globulki, tabletki bez recepty np apivaginum lub gineintima. Gineintima wypuscila tez taki test Ph na infekcje bakteryjna i grzybicza,mozesz sobie go zrobic
gość
26-08-2014, 20:59:30

Ja bym się nie bawiła w leki bez recepty tylko gnała do ginekologa, bo musisz zastosowac leki celowane w dany typ infekcji. W końcu po coś Ci lekarze sie uczą tyle lat. Zastosowanie niewłaściwego leku powoduje tylko zaleczenie infekcji oraz skłonność do nawrotów. Po leczeniu nie zapomnij o odbudowaniu flory bakteryjnej dobrym probiotykiem. Ja polegam na Lactovaginalu, zawiera żywe bakterie dlatego jest tak skuteczny i dlatego wymaga przechowywania w lodówce.
Początkująca
01-09-2014, 04:42:27

To jest grzybica. Czym prędzej do ginekologa i chyba innego skoro ten uważa, że wszystko w porządku. Sama borykam się od 3 lat z infekcjami z małymi i dłuższymi przerwami. Max rok spokoju miałam. :D
Nie polecam się leczyć na własną rękę. A wszystkie dostępne środki bez recepty są słabe. A i jak ktoś tutaj wspomniał nie zapomnij o osłonie. Ja biorę Trivagin. :)
gość
06-09-2014, 21:17:30

Dziękuję :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: