Reklama:

Mam guzki :( (3)

Forum: Choroby tarczycy

gość
04-10-2014, 18:47:06

Witam wszystkich.Zrobilam usg szyji.Na lewym placie 9x8 mm niejednorodne ognisko hypoechogenne na prawym przy granicy z ciesnia 2 gladkoscienne troche mniejsze tez hypoechogenne.Wzmozona echogennosc tarczycy.Z prawej strony(gdzie odczowam pobolewania)wezly chlonne w lini ciaglej wielkosci do ok.7mm.Reszta ok.W poniedzialek robie badania na hormony a w piatek juz wizyta u endo.Strasznie sie poce,mam biegunki,kolotania serca i drzenia rak(w 2013 zdiagnoz.u mnie wypadanie platka ***),swedzi mnie skora.Prosze powiedzcie czy to zle,co mnie czeka?Co to sa za guzki,sa grozne?Mam 32 lata.Jestem kobieta.
Początkująca
09-10-2014, 08:23:52

wydaje mi sie ze powinnaś zrobić biopsję tych guzków i wtedy z wynikiem do lekarza. ja jestem 5 miesuecy po operacji tarczycy. mialam guz na prawym placie, usunieta mam cała tarczycę ale to dłuuuugi temat.
gość
01-11-2014, 13:45:32

Faktycznie lekarz skierowal mnie na biopsje.Juz 7.11 jade po wyniki.Co do hormonow wiec tsh ft3 i ft4 w normie.Anty tpo wyszlo 0(norma to 0-115).Lekarz prosil by te przeciwciala powtorzyc po biopsji i zrobic jeszcze anty tg.Wyniki tpo 12 a tg 20.Chyba do piatku zwariuje

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: