Reklama:

macmiror 500 a wczesna ciaza (2)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
19-06-2015, 13:59:28

Witam. Mam pytanie otóz jestem w 5 tyg ciazy ostatnio bedac u ginekologa lekaz przepisal mi globulki macmiror 500 ze wzgledu na lekki stan zapalny oraz pieczenie pochwy twierdzac ze sa bezpieczne w ciazy. Jednak czytalam ze nie bardzo mozna je stosowac w ciazy i troche sie martwie. A drugie pytanie to kiedy widac juz cos na usg dopochwowym ostatnio lekarz jeszcze nic nie widzial
Komentatorka
22-06-2015, 13:18:29

Brak jest danych klinicznych dotyczących stosowania składników tego leku (nifuratelu z nystatyną) w czasie ciąży. Badania na zwierzętach nie wykazują szkodliwego wpływu na przebieg ciąży, rozwój zarodka. Lek przyjmuje się jedynie w razie konieczności i po konsultacji z lekarzem.
Ginekolodzy liczą skończone tygodnie, czyli jeżeli będzie to zakończony 5 tydzień, to najczęściej widać już pęcherzyk ciążowy, często z malutkim zarodkiem. Po skończeniu 6 tygodni widać już bijące serduszko.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: