Reklama:

lesinelle (3)

Forum: Infekcje intymne

gość
18-06-2015, 15:48:03

Witam . W styczniu odstawiłam tabletki a w kwietniu miałam wizytę u ginekologa. Staram się o dzidziuśia Mam 20lat. Pani ginekolog zrobiła mi usg. I wyszło że na lewym jajniku Mam torbiel . Więc przepisala mi tabletki antykoncepcyjne lesinelle . I powiedziała że mam brać przez 3 miesiące . Bo to mi pomoże w wyleczeniu torbieli . Mówiła że jest nie duża nie całe 3 cm .
Z tego wszystkim zapomniałam zapytać czy to może przeszkodzić w zajście w ciążę . Martwię się. Mam wizytę na koniec czerwca do kontroli. Czy jak skończę brać te tabletki to będę mogła zajść w ciążę od razu czy będę musiała odczekać ??
Proszę o poradę .
gość
26-06-2015, 22:29:14

witaj. po tabletkach antykoncepcyjnych zajscie w ciaze moze zajac nawet pol roku - organizm musi sie "oczyscic". wczesniej oczywiscie moze sie udac, ale w tym przypadku zalezy to od Twojego stanu zdrowia. lesinelle (apteka Warszawa) poleca na torbiele w najslabszej dawce - takiej jak tutaj; http://aptekagold.pl/lesinelle-tabl-0-02mg-3mg-x-21.html
podobno zajscie w ciaze moze zlikwidowac torbiel takze skonsultuj to ze swoim lekarzem. pozdraiwam
Komentatorka
30-06-2015, 06:23:15

Torbiele proste o wielkości do 6 cm nazywamy czynnościowymi, mają one szansę zaniknąć same w ciągu 3 miesięcy.Zwykle po takim czasie wykonuje się usg kontrolne. Część lekarzy stosuje w tym przypadku tabletki antykoncepcyjne. Nie ma jednak przeciwwskazań, aby starać się o ciążę od razu po zakończeniu terapii. Części pacjentek udaje się to nawet w pierwszym cyklu po odstawieniu antykoncepcji. Często jednak starania trwają do roku.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: