Reklama:

Leczenie zębów w ciąży (4)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
14-07-2011, 17:04:33

Witam, mam pewien problem, chcemy z mężem postarać się o dziecko, wszystko było ustalone. Dziś poszłam do dentysty aby wyleczyć zęby i niestety jakimś głupim trafem stało się tak, że żuchwa mi wyskoczyła i przez najbliższe 2 miesiące nie będę mogła ich zrobić.
Czy jeżeli w ciągu tych dwóch miesięcy zajdę w ciąże to czy będę mogła wyleczyć zęby (dodam, że mam dwa do zrobienia, stosunkowo nieduże ubytki), co ze znieczuleniem? Strasznie się tym martwię
Komentatorka
14-07-2011, 19:47:45

Leczenie zębów w ciąży jest jak najbardziej wskazane.Trzeba tylko zgłosić lekarzowi że jest się w ciąży, a znieczulenie będzie odpowiednio dobrane.Poza tym leczenie kanałowe i lepsze plomby są w ciązy refundowane jak pójdzie się do zwykłej przychodni
gość
15-07-2011, 11:51:44

Dziękuję bardzo za odpowiedź :) Uspokoiłaś mnie :)
Początkująca
22-07-2011, 16:17:28

Ja właśnie dzięli ciązy wyleczyłam wszystkie ząbki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Silne problemy związane z Kałem , albo dieta
Witam serdecznie. Mam taki problem, tak od około miesiąca. Mam silne problemy związane z kałem , wydalam jakby kule , bobki , bardzo mnie to stresuje , długo spędzam w wc . Wczoraj przy parciu pojawiła się krew ( czerwona świeża). Dodam , że chodzę na siłownię od ok 3 tygodni, mam dietę, od dietetyka , oraz rozpiske planu na siłownię. Czy to może być od zmiany diety , albo , że mój organizm dostał tzw "kopa" ? Co polecacie ??
gość
Co ubrac do ginekologa
Co ubrac na wizytę, i jak się przygotować do badania???
gość
Dziwna zmiana miedzy pochwą a odbytem
Jestem w 5 miesiącu ciąży. Od dwóch miesięcy zauważyłam że miejsce między pochwa a odbytem jest bardziej suche niż zwykle i czasem boli podczas podcierania. Zajrzałam tam i zauważyłam coś na podobieństwo blizny, jakby zgrubienie skóry po rozciągnięciu wygląda dość płasko lecz jest lekko twardawe, bez dotykania wyglada jak grupa gulek, że skory, nie są to krosty. Dodam że byłam testowana na HPV i HIV bardzo niedawno a nie zmieniłam partnera znajdź nigdy nie spalam z nikim innym. Czy ktoś wie co to może być? Wizytę mam dopiero za dwa tygodnie, jestem bardzo zaniepokojna
gość
Niedrożny jajowód
Witam, lewy jajnik mam drożny natomiast jest on policystyczny,z kolei prawy jajowód niedrożny( laparaskopowo nie udało się udrożnić) czy jest szansa naturalnego poczęcia? Czy pozostaje już tylko in vitro?
Reklama: