Reklama:

Kuracja metrodanizolem a nadżerka (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
19-06-2015, 21:06:07

Dzień dobry!
Parę dni temu byłam u ginekologa na zwykłej kontroli (także po receptę na tabletki antykoncepcyjne). W trakcie badania lekarka wykryła małą nadżerkę i dodała, że "poza tym wszystko jest ok" (brak stanów zapalnych). Zapisała mi metronidazol i gynalgin. Postanowiłam o wszystkim poczytać w Internecie i lekko się stropiłam. Lekarka nie dodała, że istotne jest branie probiotyku w trakcie takiego leczenia (być może to oczywiste, ale nigdy nie miałam problemów ginekologicznych, więc nie było to dla mnie jasne). Ponadto, spotkałam się też z takimi opiniami, że nadżerka nie jest stanem patologicznym i nie trzeba jej leczyć (a ja dostałam aż dwa leki, które podobno znacząco niszczą naturalną florę bakteryjną). Moje pytanie jest zatem takie - czy powinnam zaufać lekarce i brać leki? Podkreślam, że powiedziała że oprócz nadżerki nie dostrzegła nic niepokojącego (sama też czuję się zupełnie zdrowa). Dziękuję za odpowiedzi!
Komentatorka
22-06-2015, 13:12:45

Otrzymane przez Panią leki są stosowane w leczeniu infekcji. Proponuję więc skonsultować się z innym lekarzem czy rzeczywiście ją Pani ma.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: