Reklama:

Kuleczka na łechtaczce (4)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
29-07-2015, 22:13:55

Witam, bardzo męczy mnie ta sprawa, przejrzałam wiele podobnych tematów, ale sama do ginekologa moge iść najwcześniej za 3 tygodnie, a do tego czasu będe sie stresować.
Mam prawie 19 lat, nie współżyłam, więc nie mogło dojść do infekcji taką droga.
Dawno temu zauważylam na łechtaczce małą krotkę, potem zniknęła , a jakis czas temu zauważyłam białą kuleczkę, nie boli mnie. Od tamtego czasu przestałam się depilowac w miejscach intymnych bo bałam się,że ją uszkodzę. Wcześniej do depilacji używałam maszynek jednorazowych, możliwe że jedenj maszynki użyłam parę razy przez pomyłkę.
Przez kilka dni smarowałam krostkę tormentiolem i robilam kąpiele z rumiankiem,ale to nie pomogło ani trochę.
Czy ktoś mógłby mnie jakoś uspokoić ? :( Może mieliście coś podobnego albo wiecie jak można się tego pozbyć ?
Początkująca
29-07-2015, 22:27:52

Sara96 2015-07-30 00:13:55
Witam, bardzo męczy mnie ta sprawa, przejrzałam wiele podobnych tematów, ale sama do ginekologa moge iść najwcześniej za 3 tygodnie, a do tego czasu będe sie stresować.
Mam prawie 19 lat, nie współżyłam, więc nie mogło dojść do infekcji taką droga.
Dawno temu zauważylam na łechtaczce małą krotkę, potem zniknęła , a jakis czas temu zauważyłam białą kuleczkę, nie boli mnie. Od tamtego czasu przestałam się depilowac w miejscach intymnych bo bałam się,że ją uszkodzę. Wcześniej do depilacji używałam maszynek jednorazowych, możliwe że jedenj maszynki użyłam parę razy przez pomyłkę.
Przez kilka dni smarowałam krostkę tormentiolem i robilam kąpiele z rumiankiem,ale to nie pomogło ani trochę.
Czy ktoś mógłby mnie jakoś uspokoić ? :( Może mieliście coś podobnego albo wiecie jak można się tego pozbyć ?
Wstawiam zdjęcie , chociaż jest dość niewyrazne, w rzeczywistości ta kulka odstaje :
http://www.photobox.co.uk/my/photo?album_id=3583402486&photo_id=8766465522#8766465522
01-08-2015, 13:30:19

Jeśli depiluje się Pani i goli w miejscach intymnych, to trzeba brać pod uwagę ryzyko zapaleń mieszków włosowych, gruczołów potowych, łojowych i wrastających włosków. Moim zdaniem, najelpiej byłoby pokazać ten wykwit, o tkórym Pani mówi dermatologowi.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
01-08-2015, 21:54:28

Dziękuje za odpowiedz. Czy w takim wypadku lepiej przez jakiś czas zrezygnować z depilacji czy lepiej przed wizyta depilowac się maszynką ? Zakupiłam także maść tormentiol i antybiotyk Tribiotic.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: