Reklama:

KRWAWIENIE Z POCHWY (5)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
12-08-2015, 15:26:38

W niedziele skończył mi się okres (krwawienie z odstawienia tabletek, siedmiodniowa przerwa), we wtorek chciałam zaaplikować globulkę profilaktycznie, lecz najpierw palcem sprawdziłam stan pochwy, wziełam prysznic i po tym zaczeło się krwawienie, było chwilowe i niezbyt mocne, krew wyglądała jak podczas okresu.
Skąd to krwawienie? Czy to jakieś ostatki okresu? Ale dlaczego dopiero po wprowadzeniu palca do pochwy? Dodam że przed okresem zastosowałam dwie globulki ALBOTHYL, jeśli to moze mieć znaczenie.
14-08-2015, 15:19:44

Moim zdaniem, jeśli było kontaktowe krwawienie z dróg rodnych, to warto byłoby skontrolować to mimo wszystko u ginekologa i wykluczyć organiczne przyczyny krwawień z dróg rodnych. Jeśli owe zostałyby wykluczone, to wtedy można przyjąć, że mogły to być "pozostałości" okresu.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
14-08-2015, 16:25:59

jeśli rzeczywiście było to kontaktowe krwawienie z dróg rodnych, to czy powinno się powtórzyć przy kolejnej penetracji, czy to pojawia sie tylko do czasu do czasu?
Początkująca
14-08-2015, 16:26:59

michaelis 2015-08-14 17:19:44
Moim zdaniem, jeśli było kontaktowe krwawienie z dróg rodnych, to warto byłoby skontrolować to mimo wszystko u ginekologa i wykluczyć organiczne przyczyny krwawień z dróg rodnych. Jeśli owe zostałyby wykluczone, to wtedy można przyjąć, że mogły to być "pozostałości" okresu.
jeśli rzeczywiście było to kontaktowe krwawienie z dróg rodnych, to czy powinno się powtórzyć przy kolejnej penetracji, czy to pojawia sie tylko do czasu do czasu?
15-08-2015, 16:32:56

To zależy co jest przyczyną krwawienia kontaktowego: uraz mechaniczny błony śluzowej dróg rodnych, polip, nadżerka, krucha zmiana zapalna błony śluzowej itp. Krwawienie kontaktowe może się powtórzyć i nie musi, ale moim zdaniem dla własnej pewności warto byłoby przynajmniej USG wykonać.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: