Reklama:

Komentarze do: Wapń i witamina D a wzrost stężenia cholesterolu u kobiet, które przeszły menopauzę (4)

Forum: Menopauza

gość
20-09-2015, 17:12:04

Przeczytaj komentowaną treść: Wapń i witamina D a wzrost stężenia cholesterolu u kobiet, które przeszły menopauzę

Ja tam nie wiem jak to działa dokładnie wiem jedynie tyle,że juz w trakcie menopauzy trzeba zadbać między innymi o cholesterol.Dlatego ja brałam Menopauzin z ekstraktem z szyszek chmielu wspomagającym utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu oraz wapniem i wit D dla zdrowia kości i zębów.Dodatkowo suplement ten pomagał mi zwalczyć przykrości związane z menopauzą takie jak uderzenia gorąca.
gość
30-09-2015, 20:47:34

Do pewnego czasu wystarczała mi dieta bogata w tłuszcze Omega 3, soję, suplementacja wiesiołkiem, jednak od pół roku jest coraz gorzej, nie zwlekałam dłużej i zdecydowąłam się na HTZ. Niesamowita zmiana, czuję się jak 30-stka, nic mi nie dokucza, śpię normalnie, okresy są regularne i zdecydowanie mniej obfite. Oczywiście osłonowo na wątrobę, serce i naczynia przyjmuję harmonellę, która dodatkowo zawiera cynk - który reguluje wchłanianie cukrów i tłuszczy - łatwiej jest zachować szczupłą sylwetkę.
gość
15-10-2015, 17:28:16

W okresie menopauzy ginekolog do plastrów antykoncepcyjnych również polecił mi harmonellę. Kapsułki z witaminą D wzmacniają kości i chronią przed osteoporozą, dodatkowo zawarta w nich cholina wspomaga pracę wątroby. Odkąd zażywam kapsułki mam więcej energii i nie jestem wiecznie zmęczona.
Początkująca
18-01-2016, 11:36:44

Za kilka dni dzień babci i chciałabym Was zapytać co kupić takiej kobiecie po 50- ce?
Czy taki ciśnieniomierz senior sanity, to będzie dobry prezent dla niej?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: