Reklama:

Komentarze do: Menopauza u młodych kobiet (6)

Forum: Menopauza

gość
10-09-2014, 11:04:51

Przeczytaj komentowaną treść: Menopauza u młodych kobiet

Zaburzenia hormonalne związane z menopauzą pojawiły się u mnie po trzydziestym roku życia, były wynikiem walki z endometriozą. Ginekolog polecił mi stosować hormonalną terapię zastępczą, do tabletek hormonalnych polecił mi osłonowo harmonellę, która wzmacnia naczynia krwionośne i wątrobę, kapsułka zażywana raz dziennie zmniejsza skutki uboczne HTZ. Dobrze się po nich czuje, mam dużo energii, polecam każdej kobiecie przy HTZ.
gość
15-09-2014, 06:34:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość
21-06-2015, 21:42:58

Hej. Ja mam 20 lat od jakiegoś czasu mam problemy z miesiączką jest ona nie regularna ale kiedy już ją mam nie trwa krócej niż 5 dni,
W tym tygodniu miałam miesiączke tylko trzy dni, do tego zaczęłam strasznie dużo jeść, ciągle chce mi się spać, mam straszne wachania nastrojów,bolą mnie piersi nawet przy delikatnym dotknięciu i pobolewają mnie jajnik z obu stron byłam u lekarza kilka miesięcy temu i było wszystko wporządku... :-S jak myślicie co mi dolega?
gość
09-07-2015, 18:35:57

Hej.Mam 33 lata jakieś 5 lat temu stracilam miesiączke wszystkie objawy, ktore ida w parze przy zbliżającej się menopauzie przechodzilam .Nie czuje się wcale źle chodz bardzo brakuje mi dawnego temperamentu ,jezeli chodzi o sferę miesiączke
gość
09-07-2015, 18:41:15

Gość 2015-07-09 20:35:57
Hej.Mam 33 lata jakieś 5 lat temu stracilam miesiączke wszystkie objawy, ktore ida w parze przy zbliżającej się menopauzie przechodzilam .Nie czuje się wcale źle chodz bardzo brakuje mi dawnego temperamentu ,jezeli chodzi sferę intymna
Początkująca
15-07-2015, 09:42:16

hej. Ja mam 21 lat. Od zawsze miesiączkowałam nieregularnie. Bywało tez tak, że przez 4-5 miesięcy nie miałam w ogóle miesiączki. W ciąży nie byłam nigdy. Podczas usg lekarz u mnie stwierdził cykle bezowulacyjne. Dostałam więc skierowanie na badania I i II fazy. Podczas tych badań wyszło że moje FSH jest ponad trzykrotnie podwyższone, co świadczy o przedwczesnej menopauzie. Dla mnie taka diagnoza jest dosłownie jak wyrok jestem załamana... O niczym innym tak bardzo nie marze jak o dziecku. Proszę o kontakt dziewczyny z podobnym problemem do mojego

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: