Reklama:

Komentarze do: Eksperci zalecają suplementację witaminy D u kobiet po menopauzie (4)

Forum: Menopauza

Początkująca
17-09-2015, 16:25:36

Przeczytaj komentowaną treść: Eksperci zalecają suplementację witaminy D u kobiet po menopauzie

Mi lekarz powiedział że wiesiołek łagodzi dolegliwości kobiece. Ponieważ kwasy tłuszczowe i magnez to duet zawarty w oleju z wiesiołka, dzięki któremu dolegliwości towarzyszące menopauzie przebiegają znacznie łagodniej. Poprawia samopoczucie, niweluje drażliwość i wahania nastroju, łagodzi uderzenia gorąca.
gość
20-09-2015, 17:06:57

Ja stosowałam Menopauzin,który również zawiera wit D oraz szyszki chmielu.Objawy menopauzy które mi dokuczały m.in.fale gorąca czy też rozdrażnienie ustały a ja cieszę się życiem dalej.
gość
30-09-2015, 20:28:48

Nie mogłam poradzić sobie z objawami menopauzy, głównie chodziło mi o stany lękowe. Zaczęłam HTZ, po 3 miesiącach odczułam poprawę, moi bliscy również zauważyli zmianę, osłonowo na serce, naczynia i wątrobę przyjmuję harmonellę, która zawiera wit. D - chroni przed osteoporozą. Wiesiołek stosuje od 4 lat, dietę bogatą w kwasy Omega 3, soję od 10 lat. Na szczęście nie mam problemu z obfitymi okresami w przeciwieństwie do moich koleżanka z pracy, które miały już zabiegi łyżeczkowania.
gość
07-10-2015, 07:23:09

U mnie również olej z wiesiołka i produkty sojowe zmniejszyły częstość uderzeń gorąca, dodatkowo zażywam witaminę D. Kolejnym problemem w okresie menopauzy była suchość pochwy, stosunki sprawiały mi ból. Znajoma z pracy poleciła mi hydrovag, już po pierwszej globulce czułam się lepiej. Zawierają one hialuronian sodu, który nawilża i poprawia elastyczność śluzówki.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Deflagyn a wymazy
Hej Stosuje deflagyn od 1,5 miesiąca. Chciałabym wykonać wymazy z pochwy w celu wykrycia ewentualnych bakterii. Myślicie ,że deflagyn może zaburzyć wiarygodność wyników wymazów ?
gość
Silne problemy związane z Kałem , albo dieta
Witam serdecznie. Mam taki problem, tak od około miesiąca. Mam silne problemy związane z kałem , wydalam jakby kule , bobki , bardzo mnie to stresuje , długo spędzam w wc . Wczoraj przy parciu pojawiła się krew ( czerwona świeża). Dodam , że chodzę na siłownię od ok 3 tygodni, mam dietę, od dietetyka , oraz rozpiske planu na siłownię. Czy to może być od zmiany diety , albo , że mój organizm dostał tzw "kopa" ? Co polecacie ??
Menopauza
Dzień dobry 😊 Mam 55 lat od 3.5 roku nie mam miesiączki. Czy można zajść w ciążę.
gość
Czy widac
Czy widac błonę dziewicza? Czy moze ja zobaczyc tylko lekarz?
Reklama: