Reklama:

Kiedy moja córka dostanie MNIEJ WIECEJ okres? (8)

Forum: Dla nastolatek

Początkująca
02-07-2022, 09:14:13

Witam. Moja córka ma 11 lat. Niedawno zaczęłam z nią rozmawiać na temat pierwszej miesiączki. Wczoraj zapytała mnie o okres. Zadała też pytanie kiedy ona mniej więcej mogłaby dostać pierwszej miesiączki. Poprosiłam ją oby mi napisała swoje objawy na kartce. Za jej zgoda opiszę tutaj jej objawy .
Oto objawy:
Wzrost piersi od 9 roku zycia. Miną za miesiąc dwa lata od rozwoju piersi.
Owłosienie łonowe od 2 lat
Większy apetyt od kilku miesięcy
Córka również ma kilka pryszczy. Pryszcze ma od 2 miesiecy
Wlosy pod pachami od marca tego roku
Częsty bol głowy lecz córka za bardzo nie pamięta od kiedy
Bialy sluz od kwietnia tego roku
Córka też raz mówiła że miala przez 10 minut bol w podbrzuszu. Podbrzusze bolało ją tydzień temu
Moja córka czasami ma humorki
Ma zaokrąglone biodra I wciecie w tali
Skok pokwitaniowy miala rok temu a teraz jej wzrost przyspieszył
Córka mierzy 165 cm wzrost i waży 45 kg
Ja dostałam pierwszy okres w wieku 12 lat.
To tyle
Mam nadzieję że pomożecie
Dziękuję
gość
02-07-2022, 20:36:29

Zazwyczaj od pojawienia się owłosienia łonowego do okresu mija ponad pół roku.
Ale głównym objawem świadczącym o zbliżającym się pierwszym okresie są upławy, brudzenie bielizny zarówno w białym kolorze jak i z lekko brunatnym zabarwieniem
Początkująca
03-07-2022, 08:16:44

Gość 2022-07-02 22:36:29
Zazwyczaj od pojawienia się owłosienia łonowego do okresu mija ponad pół roku.
Ale głównym objawem świadczącym o zbliżającym się pierwszym okresie są upławy, brudzenie bielizny zarówno w białym kolorze jak i z lekko brunatnym zabarwieniem
Dziękuję za odpowiedź
gość
04-07-2022, 19:34:31

Włosy łonowe w wieku 9lat? Trochę nie za wcześnie? Ja pierwsze miałam gdy skończyłam 13lat
gość
04-07-2022, 20:20:18

Jak u Ciebie okres pojawił się w wieku 12 lat to u córki może też, ale może i wczeniej, bo ja miałam w 2 klasie podstawówki jak nie byłam świadoma niczego, ale lekarz powiedział, że czasem zaburzenia homonalne się zdarzają i mam sie nie martwić. Tylko żadnych oznak nie miałam. Może miałam owulacje, ale nie zwracałam na to uwagi bo za mała byłam i tematu nie znałam.
gość
04-07-2022, 20:23:17

Gość 2022-07-04 22:20:18
Jak u Ciebie okres pojawił się w wieku 12 lat to u córki może też, ale może i wczeniej, bo ja miałam w 2 klasie podstawówki jak nie byłam świadoma niczego, ale lekarz powiedział, że czasem zaburzenia homonalne się zdarzają i mam sie nie martwić. Tylko żadnych oznak nie miałam. Może miałam owulacje, ale nie zwracałam na to uwagi bo za mała byłam i tematu nie znałam.
.
To było na koloni i myslałam, ze plamie biegunką, że coś zjadłam i zmieniałam tylko bielzine, zadzwoniłam do mamy i kazała mi podłozyć papier, a byłam za młoda by iść do wychowawczni, bałam się i mama też nie była świadoma, dopiero jak wróciłam i mnie wypytała o objawy ustaliłyśmy co to było. Nie ma reguły ale ksiażkowo 4 klasa podstawówki najwczeniej.
Początkująca
11-07-2022, 06:40:40

Gość 2022-07-04 21:34:31
Włosy łonowe w wieku 9lat? Trochę nie za wcześnie? Ja pierwsze miałam gdy skończyłam 13lat
Wiesz nigdy nad tym nie myślałam. Może to faktycznie za wcześnie. No nwm
Początkująca
11-07-2022, 06:42:37

Gość 2022-07-04 22:23:17
Gość 2022-07-04 22:20:18
.
To było na koloni i myslałam, ze plamie biegunką, że coś zjadłam i zmieniałam tylko bielzine, zadzwoniłam do mamy i kazała mi podłozyć papier, a byłam za młoda by iść do wychowawczni, bałam się i mama też nie była świadoma, dopiero jak wróciłam i mnie wypytała o objawy ustaliłyśmy co to było. Nie ma reguły ale ksiażkowo 4 klasa podstawówki najwczeniej.
Wow no to masz wspomnienie Zawsze myslalam że najwcześniej to 4 klasa lub 3 klasa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: