Reklama:

kiedy ciąża po cc (3)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

gość
05-12-2004, 14:32:00

kiedy bezpiecznie można zająśc w ciaże po cc, dodam ze mam 32 lata , dziecko urodziło sie w 28tyg ciaży przez cc , jednak po 3 tyg zmarło zarażone szczepem szpitalnym bakterii.Po cc zadnych powikłań, blizna w zasadzie biała na końcach lekko różowa.
Wszystko wyglada zdaniem lekarzy bardzo dobrze.W ciąży przytyłam 4 kg więc nie było zbytnio czego sie pozbyć.Hormony unormowane,wszystkie wyniki bardzo dobre, owulacje itp.Lekarz mówi ze mamy sie powstrzymac do pół roku po czym zaczac starania-czy to nie za szybko??Proszę o dopowiedz.
Forumowiczka
05-12-2004, 20:51:00

Jeśli Twój lekarz uważa, że po półrocznej przerwie możesz zajść w ciążę, a Ty czujesz się dobrze, jesteś zdrowa a Twoje wyniki badań są prawidłowe, możesz starać się o dziecko. Jednak musisz wiedzieć,że lepiej dla Ciebie będzie i dla przyszłej ciąży, jeśli zrobisz sobie dłuższą przerwę, i pozwolisz lepiej zregenerować się Twojemu organizmowi.
Mgr Dorota Binkiewicz <br>Redaktor Medforum
Początkująca
06-12-2004, 21:23:00

Witam!
Ja również chciałabym wiedzieć ile należy odczekać po cc do następnej ciąży.Urodziłam dość niedawno bo 3 m-ce temu, w marcu skończę 28 lat , a mąż 31 , chcielibyśmy mieć jeszcze jedno dziecko , czy jeśli odczekam 2 lata, to po 30. roku życia nie będzie stanowiło to zagrożenia dla mnie i dla dziecka.Do którego roku życia naljepiej jest rodzić bez obaw
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź [addsig]
Sylwia Sochaczew

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: