Reklama:

jakie badania? (6)

Forum: Niepłodność

gość
15-01-2015, 21:09:53

Cześć dziewczyny napiszę pokrótce swoją historię. Po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych dwie miesiączki miałam w terminie, kolejne zostały wywołane. Okazało sie, że mam bezowulacyjne cykle, Od października staram się o dziecko, ginekolog przepisała mi teraz bromergon, CLOSTYLBEGYT i duphaston. Z początku jakoś o tym nie myślałam i wzięłam ten bromergon i clostilbegyt, teraz mam zacząć duphaston brać. Ale później zaczęłam się zastanawiać, że ja przecież nie dostałam skierowania na żadne badania. I chcę je wykonać na własną rękę, póki jestem w pierwszym cyklu z lekami. Podpowiedzcie mi proszę jakie badania powinnam wykonać. Jeśli biorę bromergon to chyba na zbicie prolaktyny? Więc może powinnam zbadać prolaktynę? Proszę pomóżcie mi :( chciałabym wiedzieć też którego dnia cyklu jakie badanie wykonać.
gość
16-01-2015, 05:22:54

Pierwsze co to zbadaj sobie prolaktyne. Niezależnie od dnia cyklu. Bądź po prostu na czczo. Chociaż moim zdaniem powinnaś z tym zaczekać do zakończenia brania leków.
gość
16-01-2015, 07:02:57

No właśnie, bo branie bromergonu może zaburzyć ten wynik. Chociaż kończę go brać 25dc, to może gdybym poszła powiedzmy 27dc? Tylko nie wiem czy to nie będzie za późno.
gość
16-01-2015, 11:15:54

Powinnaś odczekać troszkę dłużej powiedzmy tydzień.
gość
16-01-2015, 18:06:37

Tylko, że ja mam bromergon cały czas na razie brać. Pójdę może 1 dc, bo wieczorem zaczynam brać bromergon, jeśli by się udało to byłabym jakoś 4 dni na odstawieniu, lepsze to niż nic. Dziękuję za odpowiedź!
gość
16-01-2015, 21:40:55

Masz rację. Powodzonka ;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: