Reklama:

jak odróżnić ból - bardzo proszę o pomoc (2)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
18-07-2011, 12:52:09

Witam! Mam 23 lata i od pewnego czasu borykam się z pewnym problemem. Odczuwam dziwny dyskomfort intymny - tzn. - nie potrafię powiedzieć czy to ucisk pochwy czy pęcherza.. Pojawia się bez zależności - mija na czas okresu. Nie jest to tyle ból ile dyskomfort dosłwonie. Można by nazwać drętwieniem.. Warto dodać że mam też problem dodatkowy - poranne bóle poddbicia i opuchnięcia łydek - czy to może mieć związek?? Bardzo będę wdzięczna za poradę gdyż nawet nie wiem czy iść do urologa czy ginekologa. Aha, żadnych innych dolegliwości - typu - krwawienie, dziwne upławy. Odczuwam to np. przy zmarznięciu - ale - w moczu żadnych bakterii - bo robiłam badanie. Czy to problem z krążeniem z kręgosłupem?? Po prostu mam stracha.. Czasem przez to nie umiem być blisko z ukochanym bo to odwraca uwagę..
Rozpisałam się ale to dlatego że chciałam dokładnie ująć o co mi chodzi, wpisując w google wyskakują mi strony o ciąży - a w ciąży nie jestem - zwłaszcza że w czasie okresu mam z tym przerwę -, o menopauzie - a do tego też się nie klasyfikuję ;P
pozdrawiam agnieszka m.
Komentatorka
11-08-2011, 12:35:58

Witaj,puchnięcie łydek jest najczęściej jeśli w diecie stosujesz dużo soli kuchennej,bo zatrzymuje ona wodę w organizmie,może to też być objaw cukrzycy.Co do bólu w strefach intymnych to radzę byś poszła do ginekologa i zrobiła usg,jeśli dodatkowo masz jakieś drętwienia w tamtej okolicy plus w pośladkach,to rtg dolnej części kręgosłupa-może kiedyś stłukłaś kość ogonową i żle się zrosła,warto to sprawdzić.Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: