Reklama:

Interpretacja progesteronu (4)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

Początkująca
06-04-2011, 13:33:44

Witam, proszę o wyjasnienie wyników badania progesteronu:.
Wynik 4,73 ng/ml
Faza pecherzyk. 02-1,5
Faza ovul 0,8-3
Faza lut 1,7-27
Po przekwit 0,1-0,8

dodam, że od pewnego czasu mam problem z miesiączkowaniem, dziś jest 40 dzień cyklu.
Komentatorka
06-04-2011, 17:50:50

Nie napisałaś w którym dniu cyklu robiłaś badanie, ale jeżeli pomiędzy 20-22 to progesteron jest w normie. Moim zdaniem jak masz problem z miesiączkami powinnaś zrobić badanie prolaktyny, bo jej nadwyżka zaburza cykl miesiączkowy. A poza tym byłaś u lekarza?
Początkująca
06-04-2011, 19:49:07

Badania robiłam w 35 dniu cyklu. Byłam u lekarza, przepisała mi luteinę (biorę narazie ją 6 dzień, miesiączki brak). Prolaktynę mam w normie.

Prawdopodobnie zaburzenia miesiączki mam od szybkiego spadku wagi w krótkim czasie (6,5-7kg/miech), wcześniej miesiączka była równiutko co do dnia.

Wizytę u gin mam wyznaczoną na za 2tyg. Aczkolwiek mam nadzieję, że do tego czasu miesiączka się pojawi, bo zaczynam się coraz bardziej tym denerwować. Nigdy bym nie pomyślała, że z utęsknieniem będę czekać na okres.
Komentatorka
08-04-2011, 10:16:27

Masz pewnie nauczkę, że szybki spadek wagi czasami wyrządza więcej krzywdy. Myślę, że wszystko wróci do normy. Ja kiedyś też tak miałam że 43dc a miesiączki nie widać, w ciąży nie byłam, też dostałam luteinę pod język, a na okres pamiętam czekałam wtedy jeszcze 3 tyg.
Wszystko będzie dobrze.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Ciemna wydzielina z pochwy od kilku miesięcy
Dzień dobry, od 6 lub 7 miesięcy pojawia się u mnie ciemna wydzielina z pochwy. Zazwyczaj pojawia się ona jakiś tydzień po skończonej miesiączce i trwa około tygodnia. Są to jakby skrzepy o brązowej, brunatnej lub ciemnozielonej barwie. Mam 30 lat, dwójkę dzieci (dwa razy CC, jedno poronienie). Jestem otyła. Od ponad roku boli mnie ciągle podbrzusze oraz kręgosłup w odcinku lędźwiowym. Podczas uciśnięcia podbrzusza ból się nasila. Dodam zdjęcie wydzieliny. Bardzo proszę o pomoc.
gość
Escapelle
Witam serdecznie, w 8 dniu cyklu współżyłam z partnerem nr 1 (nie chciałabym z nim mieć dzieci). Zażyłam tabletkę Escapelle w 9 dniu cyklu po 36 godzinach od współżycia. Czy tabletka zadziała, biorąc pod uwagę cykl 27dniowy, z owulacją w okolicach 14 dnia cyku? Dodatkowo w 10 dniu cyklu współżyłam z drugim partnerem (z którym chciałabym mieć dziecko), czy jest możliwość zajścia w ciążę z drugim partnerem przy przyjętej dawce Escapelle?
gość
Ciąża ???????
Czy możliwe zapłodnienie jest w dni nie płodne ? Uprawiałam seks w cyklach 18,20,24 mam okres regularny Cykl 28 dni Uprawiałam seks bez prezerwatywy Powinnam dziś dostać okres i go nie dostałam. Partner spuszcza się dopiero po wyjęciu
gość
Nowe tabletki Kelzy PR
Witam, czy ktokolwiek przyjmował te tabletki? To nowość na rynku i lekarz mi je dziś przepisał. Jestem ciekawa opinii.
Reklama: