Reklama:

Inseminacja (10)

Forum: Niepłodność

gość
06-09-2017, 08:12:08

Witam,
Czeka mnie niedługo zabieg inseminacji i chciałam się zapytać mam, które są po tym zabiegu czy jest skuteczna, czy nie jest szkodliwa dla przyszłego maleństwa, czy są jakieś zagrożenia?? Obawiam sie troche, dodam ze mam juz jedno dziecko a z męzem juz 4 lata staramy sie o drugie i nic dlatego lekarz wspomiał ze taki zabieg pomoze zajść w ciąże. Doradźcie czy poddać sie temu zabiegowi czy szukać jeszcze innego rozwiazania?
Początkująca
07-09-2017, 19:08:58

Nie byłam w takiej sytuacji ale przypuszczam że jeśli bym się znalazła i było by to jedyne wyjście to bym się zgodzila
gość
12-09-2017, 09:08:08

Inseminacja to bardzo dobre rozwiązanie, jeżeli istnieją do niej wskazania – musisz napisać trochę więcej o waszym stanie zdrowia, bo tak ciężko wskazać. Masz prowadzącego ginekologa, czy jesteś w klinice leczenia niepłodności? Ja jestem w Invimedzie, też podchodziłam do IUI, bo u nas ruchliwość plemników była dosyć mała i tak zalecił lekarz. Pierwsza nieudana, ale to podobno standard. We wrześniu podchodzę do drugiej  Pamiętaj o badaniu drożności jajowodów! Pozdrówki
Początkująca
22-09-2017, 14:45:46

Przy pierwszej inseminacji skuteczność wynosi ok. 30%. Próbuj :) to jeszcze jeszcze mniej inwazyjna metoda, niż na przykład in vitro, więc jeśli miałoby pomóc, to super.
Co do zagrożeń dla dziecka, to tylko jeden ze sposobów zapłodnienia,który ma skrócić drogę plemnikom i przez to pomóc :) to jak doszło do zapłodnienia na ma wpływu na ciążę czy poród.
gość
29-09-2017, 08:04:49

Ja miałam inseminację w Invimedzie i byłam bardzo zadowolona bo udało nam się za pierwszym razem, ja nie mam obiekcji ani nie widzę żadnych negatywów przed IUI. Polecam każdej kobiecie która ma problem z zajściem w ciążę.
gość
15-11-2017, 17:30:12

Miałam mieć inseminacje ale okazało sie ze mam za wysokie TSH i trzeba najpierw sie podleczyć dopiero, a do tego jeszcze nawet po zastrzyku jajeczka nie pękały. Wszystko sie przedłuża, prowadzi mnie ginekolog nie jestem w klinice niepłodności.Poza wyoskim TSH reszta badań moich i męża w porządku. Dzieki dziewczyny za poradę, jezeli uda mi się zbić to TSH to napewno poddam sie inseminacji . Mama nadzieje że się uda...
gość
15-11-2017, 17:30:56

Witam jestem tu nowa mam pytanie jeżeli kochałam się z mężem w czwartek a wczoraj(wtorek) byłam na usg rano i moja ginekolog powiedziała że mam piękne endometrium i ciałko żółte czy jest szansa abym zaszłam w ciąże ??? gubie się w tym wszystkim jak myślicie ??
Początkująca
29-11-2017, 10:10:23

ja też próbuje z inseminacją i pokładam w tym duże nadzieje
u nas występuje wrogość śluzu i mąż miała słabe nasienie które pod wpływem leków i zmiany stylu życia znacznie się poprawiło
22 listopada miałam drugą inseminację, pierwsza udana ale ciąża źle się zagnieździła i nie dała rady
tym razem były 3 pęcherzyki; 2 ładne ok 19 mm i 1 mniejszy, w dniu iui podany zastrzyk na pęknięcie ovitrelle
Teraz mam brać duphaston 2x1 i kwas foliowy
jestem dobrej myśli 5 grudnia mam wizytę kontrolną
gość
15-12-2017, 16:36:28

Dziewczyny,
Staram sie od 7 lat, mialam 6 inseminacji, i dopiero 6sta po stymulacji puregonem ( zastrzyki jak przy in vitro) sie udalo. Takze u mnie chyba ten puregon zdzialal cuda.
gość
11-04-2023, 10:09:03

Jeśli chodzi o inseminację to moim zdaniem warto wybrać sprawdzoną klinikę. Moja siostra była już w wielu miejscach i powiem wam, że tak naprawdę profesjonalną pomoc otrzymała w Olmedical. Tutaj lekarze bardzo angażują się w to by pomóc swoim pacjentom, oczywiście wszystko też dokładnie wyjaśniają i powiem wam, że tutaj w końcu jej się udało! Niedawno urodziła piękną córkę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: