W trakcie ciąży odradza się samoleczenie. Infekcje powinny być powodem wizyty u lekarza, gdyż oprócz włączenia leczenia, powinna być Pani zbadana ginekologicznie. Chodzi głównie o ocenę ryzyka porodu przedwczesnego
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
Zgadzam się, idź do ginekologa, samodzielne leczenie infekcji intymnych w ciąży nie jest najrozsądniejsze. Zadbaj też o ochronę przed nawrotem dolegliwości intymnych, świetnie się w tym sprawdza płyn lacibios femina pregna. Jest specjalnie opracowany dla kobiet w ciąży, nie ma drażniącego zapachu, nie uczula i chroni przed infekcjami. Stosowałam go całą ciążę i teraz w połogu również się nim podmywam i jestem bardzo zadowolona.
Kilka dni temu zaczęło mnie to miejsce swędzieć a teraz mam takie coś. Co to może być? Na początku marca też mnie swędziało jakieś miejsce i pojawiły się kropki, które wyglądały jak wypełnione ropą, a w połowie lutego miałam takie kropki na całej pochwie i nie mogłam chodzić.
Nie mam pojęcia co to może być, martwię się, że podobne sytuacje dość często wracają.
Witam, po antybiotykoterapii dostałam standardowo grzybicy pochwy leczona clotramizolum niestety po kilku dniach wyskoczyły mi krostki które mają biały nalot są trochę swędzące oraz piekące czy to jakiś objaw grzybicy czym mogę smarować lub co zrobić przed ginekologiem wizyta za tydzień. Załączam zdjęcia.