Reklama:

grzybica (3)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
04-08-2015, 18:46:53

Witam, byłam u ginekologa stwierdził grzybice i zapisał pimafucin w globulkach i masc przez 6 dni, zastosowałam i śladu po grzybicy na wierchu nie widać, ale pytanie czy może ona nadal być we mnie w środku i mogę być nadal chora i o tym nie wiedzieć? i czy moge po tych 6 dniach normalnie np uprawiać seks, wchodzić do basenu gdzie jest chlor?
06-08-2015, 08:52:14

Jeśli miała Pani grzybicę pochwy i przeszła ona po leczeniu, to należy uznać, że została Pani wyleczona. W razie nawrotu dolegliwości potrzebna byłaby jednak kontrolna wizyta u ginekologa.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
gość
07-08-2015, 17:43:01

Grzybice masz wyleczona skoro nie odczuwasz żadnych dolegliwości ale z pewnością masz wyjałowioną florę bakteryjna i po basenie możesz odczuwac jakis dyskomfort, a może byc wszystko OK, tego nikt nie wie. Jednak po leczeniu zawsze wskazane jest odbudowanie mikroflory pochwy probiotykiem ginekologicznym, który chroni równiez przed nawrotem infekcji. Ja stosuje zawsze stary, sprawdzony Lactovaginal i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: