Reklama:

Grzybica pochwy (6)

Forum: Infekcje grzybicze

Początkująca
06-07-2022, 06:08:54

Witam, tydzień temu byłam w szpitalu, odkąd wróciłam zaczął mnie swędzieć srom, wejście do pochwy i wargi, dodatkowo w 1 dniu miałam opuchnieta jedna wargę mniejsza. Zaczęłam stosować maść clotrimazolum oraz globulki dopochwowe Genoxim Optima. Najgorsze objawy minęły, jednak dalej mnie swędzi i piecze. Dodam dodatkowo, że jestem aktywna seksualnie i miałam raz takie swędzenie, ale po Clotrimazolum szybko przeszło. Interesuja mnie te "bąble". Nie mam pojęcia co to może być, naczytałam się w internecie o HPV i innych takich chorobach, a wizytę u lekarza mam 19go lipca :/ Proszę o pomoc co to może być. Może grzybica? Załączam zdjecie: http://static2.medforum.pl/upload/image/em_photo_forum/22de31c98a672d2730132eae35697ce2.jpg
Początkująca
06-07-2022, 06:15:57

karolinakaszuba 2022-07-06 08:08:54
Witam, tydzień temu byłam w szpitalu, odkąd wróciłam zaczął mnie swędzieć srom, wejście do pochwy i wargi, śluz nie był taki jaki powinien być, przykry zapach i konsystencja taka zbita, było tej wydzieliny bardzo dużo, dodatkowo w 1 dniu po powrocie miałam opuchnieta jedna wargę mniejsza do tego stopnia że wychodziła poza wszystko i bardzo bolało . Zaczęłam stosować maść clotrimazolum oraz globulki dopochwowe Genoxim Optima. Najgorsze objawy minęły, jednak dalej mnie swędzi i piecze. Dodam dodatkowo, że jestem aktywna seksualnie i miałam raz takie swędzenie, ale po Clotrimazolum szybko przeszło. Interesuja mnie te "bąble". Nie mam pojęcia co to może być, naczytałam się w internecie o HPV i innych takich chorobach, a wizytę u lekarza mam 19go lipca :/ Proszę o pomoc co to może być. Może grzybica? Załączam zdjecie: https://static2.medforum.pl/upload/image/em_photo_forum/22de31c98a672d2730132eae35697ce2.jpg
gość
06-07-2022, 21:18:15

Jesteś aktywna seksualnie? Ale nie w czasie infekcji/choroby? Chyba nie muszę mówić jak bardzo to nieodpowiedzialne. To bardziej wygląda na opryszczkę. Albo infekcja mieszana
Początkująca
06-07-2022, 22:27:24

Nie teraz w trakcie infekcji, powiedziałam tak ogólnie, bo nie wiedziałam czy załapałam to ze szpitala, czy od partnera, czy w ogóle może być jeszcze jakieś inne źródło infekcji
Początkująca
07-07-2022, 10:09:04

Jak można to leczyć? Czy opryszczka jest grizna jeśli faktycznie byłoby to to?
gość
25-08-2024, 03:16:53

Czy posiadam tą samą chorobę ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Mięczak zakaźny czy coś innego
Od paru dni mam coś takiego w miejscu i intymnym. Co z tym zrobić i czym smarować?
Dziwne kropki
Co to może być? pojawiło się kilka dni temu, swędziało mn coś a teraz mam takie coś
gość
Deflagyn
Czy żel deflagyn jest skuteczny przy hpv68 i 70? Dziękuję
Opryszczka?
Jakiś czas temu stwierdzono u mnie opryszczkę. Tydzień po pierwszym wysypie rozchorowałam się i opryszczka wróciła. Na pochwie mam małe czerwone ranki, które swędzą, a jestem 11 dzień na leku. Czy te ranki to nadżerki czy to nadal aktywny wirus? Nie wiem czy powinnam przestać brać leki czy nie.
Reklama: