Reklama:

Grzybica pochwy czy ciąża? (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
06-05-2015, 22:04:13

Witam! Kochałem się z dziewczyną, nie doszło do wytrysku a mojej dziewczynie spóźnia się okres, w tym czasie zauważyłem na członku czerwone krostki. Najprawdopodobniej jest to grzybica dlatego że już ją przeżywałem. Myślę że zaraziłem nią moją dziewczyne i to jest powód do spóźniającego się okresu.
Komentatorka
08-05-2015, 10:59:33

W przypadku wystąpienia objawów Pana dziewczyna może zastosować GINEintima tabletki dopochwowe ActiCand®30. Jest to preparat, który posiada Rekomendacje Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego. Stosuje się go w leczeniu zarówno ostrych, jak i nawracających zakażeń pochwy i sromu wywołanych przez drożdżaki z rodzaju Candida. Jego działanie polega na wytworzeniu w pochwie środowiska praktycznie beztlenowego, co stwarza niekorzystne warunki dla wzrostu, rozwoju i przeżywalności drożdżaków. Ponadto zawiera dwa szczepy bakterii kwasu mlekowego: Lactobacillus fermentum i Lactobacillus acidophilus, które dodatkowo wzmacniające barierę przeciwko patogenom.
Pan może zastosować dostępny bez recepty klotrymazol w kremie.
Jeżeli miesiączka nie wystąpi o czasie to proponuję jednak wykonać test ciążowy. Stosunek przerywany nie jest skuteczną metodą antykoncepcji.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
27-05-2015, 13:28:21

Okres może się spóźniać bo stresuje się faktem że go nie ma, zawsze może zrobić test ciążowy i wszystko się okaże. Kup maść clotrimazol, pomaga przy grzybicy, Twoja dziewczyna też może go użyć jeśli odczuwa pieczenie, swędzenie, niech podmywa się tamtum verde a na noc aplikuje probiotyk dopochwowy lactovaginal, mnie to pomaga zahamować infekcję.
gość
12-06-2015, 10:28:34

Stres, zmiana diety, przeziębienie to wszystko może wpłynąć na opóźnienie miesiączki. Kup jej test ciążowy, warto go zrobić żeby się nie stresować. Jeżeli u dziewczyny będzie występowało swędzenie i białe upławy niech wybierze się po nystatynę w globulkach do lekarza rodzinnego, Tobie wystarczy clotrimazol do smarowania. Po leczeniu niech przez siedem dni zakłada invag, który szybko i skutecznie odbuduje mikroflorę w pochwie. Podczas leczenie nie uprawiajcie seksu.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: