Reklama:

Grzybica :( (4)

Forum: Wstydliwe dolegliwości

gość
22-02-2013, 10:31:17

Witam! mam grzybice pochwy od ginekologa dastałam tabletki MYCOSYST 200mg, 2 opakowania dla mnie i dla męża kupując je w aptece farmaceutka powiedzałą że lekaż popełnił błąd ponieważ biorąc wszystkie tabletki wyśądzie nam wątroba w opakowaniu jest 7 tabletek. więc moje pytanie jest; jak mamy brac te tabletki wiem że jedna dziennie po kolacji ale przez ile dni ????? mojego ginekologa nie ma ponieważ jest na urlopie :(
Liderka opinii
22-02-2013, 16:26:34

Nigdy nie przyjmowałam tych tabletek, ale skoro farmaceutka miała jakieś zastrzeżenia a twój ginekolog jest na urlopie to może warto wyjątkowo udać się na konsultację do innego. Inna propozycja to wziąć tylko jedno opakowanie czyli jak napisałaś 7 tabletek i jednocześnie jakieś tabletki osłonowe na wątrobę.
W moim oknie wciąż kwitnie nadzieja...
gość
24-02-2013, 23:39:12

ja mam bardzo wrazliwa watrobe, powiedzilam o tym ginekologowi, kiedy przepisywal mi tabletki na grzybice, zaproponowal wiec tabletki dopochwowe, ktore dzialaja bezposrednio w pochwie, omijajac watrobe, podobno dzialaja tez szybciej, bralam lactovaginal, byl skuteczny
Wtajemniczona
14-03-2013, 23:25:04

nie jestem lekarzem ani farmaceutą ale dawka 200mg faktycznie wydaje sie duża, ja spotkałam się z dawkowaniem 7 dni po 100 mg, albo 3 dni po 150 mg ale byc może taka była u Ciebie konieczność??? ja chyba jednak bardziej zaufałabym lekarzowi niż farmaceucie. lactovaginal przy tym obowiązkowo.
aga

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: