Reklama:

Grudki pod językiem (6)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
23-02-2020, 17:59:01

Witam,
Ostatnio na języku zauważyłam małe grudki jak na zdjęciu w załączniku. W badaniu cytologiczym (co prawda już rok temu, w marcu będę je powtarzać) wyszlo mi ze mam Candide. Myslicie ze te grudki mogą być z nia zwiazane? Dodam, że mój mąż tez je ma. Naczytalam się tyle w interecie, ze nagle wszystko mi pasuje do opisu :D , łącznie z hpv. Doradzcie proszę, bo zanim pójdę w marcu do lekarza to sie znerwicuje.
Początkująca
26-02-2020, 16:15:32

Nikt nie pomoże?
gość
26-02-2020, 19:54:09

Nie potrafię ci pomóc ale mam nadzieję, że to nic groźnego. Zdrówka życzę
gość
26-02-2020, 20:02:43

Trochę ciemne zdjęcie.
Prawie każdy ma takie niteczki pod językiem i to jest naturalne, ponieważ kiedyś też się wystraszyłam i zrobiłam oględziny prawie połowie rodziny . Trochę te grudki są dziwne i z tym bym poszła do dermatologa, ponieważ w tym miejscu nie powinny znajdować się naturalne brodawki które możesz zauważyć na górze języka i na bokach koło migdałków. Wątpię aby miało to związek z candidą. Jeśli masz możliwość zrób jaśniejsze zdjęcie może z lampą błyskową.
Początkująca
01-04-2020, 20:51:43

A powiedzcie mi jeszcze, czy wymaz z gardła wykazałby HPV, czy muszę jakieś inne badanie zrobić. Do jakiego lekarza sie udać, laryngologa?
gość
02-04-2020, 09:53:14

Nie jestem pewna czy zrobią Ci wymaz czy pobiorą wycinek ze zmiany aby stwierdzić, że to HPV.. Moja znajoma poszła do lekarza bo ciągle była zachrypnięta i bolało ją gardło, okazało się że ma brodawki spowodowane hpv na krtani. Powycinali i jest pod stałą kontrolą laryngologa, ponieważ brodawki mogą się odnowić

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: