Reklama:

evra (4)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
16-06-2006, 21:57:00

jestem cala w sresie-zrezygnowalam z plastrow-poniewaz uzywalam ich od 3 lat-chcialam troche odpoczac i teraz , po 24 dniach nie mam okresu! ratunku! czy to znaczy, ze wszystko mi sie rozregulowalo hormonalnie??!
Początkująca
17-06-2006, 10:18:00

głowa do góry, nie panikuj. Organizm musi dojsc do siebie,trzy lata plastry to dlugo, wiec spokojnie poczekaj,po tabletkach antykoncepcyjnych jest tak samo. Daj czasu sobie
gość
20-06-2006, 12:27:00

Dokladnie, organizm musi odzwyskac rownowage hormonalna po odstawienu plasterkow. Takze nie martw sie, pozdrawiam!
Początkująca
22-06-2006, 12:22:00

Witam
Napiszę tutaj, żeby nie zakładać nowego tematu.
Ja także brałam tabletki (Harmonet) przez 2 lata, zmieniłam na plastry Evra. Stosowałam je przez 4 miesiące, zrobiłam przerwę, która trwa już 2 miesiące, bo nie byłam i nie jestem do nich przekonana. Zarówno moi dziadkowie, jak i rodzice mają problemy z układem krążenia, nie tyle z żylakami co pękającymi naczynkami. Mnie ten problem także dotknął i jest dość uciążliwe. Wpływ na rozwój pajączków mają niewątpliwie hormony więc jak zabezpieczać się w takiej sytuacji? Dalej stosować plastry czy przejść na tabletki? Jak zapobiec rozwojowi pajączków? Za odpowiedź z góry dziękuję i pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: