Reklama:

Endometrium niedoczynność tarczycy (4)

Forum: Choroby tarczycy

Początkująca
24-03-2018, 10:43:42

Witam mam problem od roku staramy sie o dzidziusia z partnerem i nic z tego nie wychodzi jakis czas temu byłam u gin i powiedzial ze widzi pęcherzyk i skierował na beta HCG jednak beta wyszła około 100 czyli nici z ciąży jak zanioslam mu wyniki widziałam ze sam byl w szoku wiec zmieniłam ginekologa powiedzial ze endometrium jest cały czas i prawdopodobnie sie nie zluszcza wiec przepisał mi luteine 50 pod język ledwo zaczelam ja przyjmować pojawiło sie dzisiaj jakieś dziwne plamienie brązowe nie wiem jak to interpretować dodamy ze spodziewana miesiaczka powinna wystąpić mniej wiecej 28.03... Dodatkowo cierpie na niedoczynność tarczycy przyjmuje eutyrox 25 oprócz tego mam leukopenie i niedomykalność zastawki serca jednak żadnych innych leków nie przyjmuje czy jest światełko w tunelu ze doczekam sie malenstwa? :( jestem juz mega zrezygnowana prosze o pomoc moze ktoś mial podobnie
Początkująca
27-03-2018, 14:48:18

Treść zablokowana przez moderatora

10-04-2018, 07:20:30

Dzień dobry, jako dietetyk specjalizujący się w żywieniu kobiet w ciąży dość często spotykam pacjentki z endometrium i/lub niedoczynnością tarczycy. Przyjmowanie odpowiednich leków i oddanie się w ręce dobrego specjalisty to podstawa. Elementem, który doskonale uzupełnia to leczenie jest odpowiednia dieta. Przy niedoczynności ważne jest odpowiednie dobranie kaloryczności (ponieważ ze względu na niedoczynność zwalnia nasza przemiana materii co może prowadzić do nadmiernej masy ciała obniżającej płodność) oraz włączenie do diety składników, które wspierają tarczycę. Jeśli chodzi o endometrium to również można walczyć dietą :) Ważne jest tutaj włączenie do jadłospisu produktów bogatych w wielonienasycone kwasy tłuszczowe oraz szeregu witamin i składników mineralnych. Jeśli miałaby Pani pytania zapraszam do kontaktu http://dietetyknawalizkach.pl/kontakt/
Początkująca
10-04-2018, 07:51:28

Mam 172cm i wagę 55kg wiec z masa nie mam problemów ale nic nie wiedziałam ze dieta pomaga na pewno sie odezwę

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Pierwszy okres po porodzie
Zaczęłam brać tydzień temu limetic. Urodziłam 9 tyg temu. Nie karmię piersią z względu na małą ilość pokarmu. Dzisiaj zauważyłam krwawienie. Czy to już pierwsza miesiączka?
gość
Pytanie do ginekologa
Witam, mam coś takiego na krawędzi mniejszych warg sromowych. Co to jest? Wygląda jak jakiś ‚języczek '.
gość
Okres po 13 dniach
Dzień dobry,moje miesiaczki są w granicach od 22-25 dni ostatni okres spóźnił mi się 5 dni.Dzisiaj znowu dostałam okres po 13 dniach.Co to może być bardzo się boję że jestem ciężko chora.Mam 40 lat
gość
Preejakulat
Witam, Ostatnio współżyliśmy z moją dziewczyna. Skorzystaliśmy z stosunku poza pochwa. Ja robiłem dziewczynie tzw. Palcowke jednocześnie sie masturbując, było mi jednak nie wygodnie więc postanowiłem zmienić rękę. Lecz na tej rece która się masturbowałem mógłbym preejakulat nie jestem jednak tego pewny. Jaka jest szansa na zajscie w ciaze kobiety? Pragnę wspomnieć ze przed włożeniem palcy palce wylizałem dla nawilżenia... kobieta jest kilka dni przed okresem
Reklama: