Reklama:

Dziwne objawy czy to może być ciąża albo jakaś choroba (4)

Forum: Infekcje intymne

gość
30-03-2015, 16:16:27

Bardzo proszę o odpowiedź. Postaram się opisać moją sprawę jak najdokładniej. Dostałam okres terminowo jak zwykle był poprzedzony dużymi bólami podbrzusza oraz ledzwi. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie to ze mój okres trwał dwa dni (normalnie 7) później tylko dziwne brązowe upławy przez jakieś dwa dni. Zrobiłam test ciążowy bo słyszałam że na początku ciąży takie rzeczy się zdarzają a że mam męża ciąża była prawdopodobna. Na teście były dwie kreski z tym że ta druga bardzo słabo widoczna. Zostawiłam temat bo 3 kwietnia miałam już umówiony termin do ginekologa na wizytę kontrolną. Wszystko było by w porządku gdyby nie to że co jakiś czas boli mnie podbrzusze i ledzwie a do tego pojawił się od dziś bardzo silny ból lewej piersi z boku. Masowałam ja aby wyczuć ewentualne guzki ale jestem już tak spanikowana że wyczuwam już wszystko. Proszę o odpowiedź co to może być pierś strasznie boli.
Forumowiczka
30-03-2015, 18:04:53

Odpowiem ci na moim przykladzie.
Gdy jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy bardzo bolaly mnie cale piersi nawet podczas poruszania sie (i sie zwiekszyly), dodatkowo bardzo silny bol podbrzusza (ha ha myslalam ze jakiego zapalenia dostalam), czasem tak silny ze chodzilam zgieta w pol.
Test ciazowy poczatkowo wwyszedl negatywny, dopiero ok 2 tyg od terminu spodziewanej miesiaczki wyszly 2 kreseczki. Ok 10 tc mialam plamienie (jakby w terminie kolejnej miesiaczki), dostalam leki i wszystko sie unormowalo. Teraz mam pieknego synka
www.suwaczki.com/tickers/2r8ri09kx8dscda9.png
Komentatorka
31-03-2015, 08:17:29

Jednym z pierwszych objawów ciąży jest powiększenie i tkliwość piersi. Prawdopodobnie stąd Pani objawy. Stany zapalne piersi zdarzają się rzadko poza okresem karmienia piersią. Pojawia się wtedy miejscowy obrzęk i zaczerwienienie, większe ucieplenie części piersi, może być też wyczuwalny guz. Objawom tym może towarzyszyć gorączka. Obraz ten nie odpowiada zgłaszanym przez Panią dolegliwościom. Jeżeli chodzi o ryzyko onkologiczne, to oczywiście trzeba się kontrolować, ale guzy nie pojawiają się z dnia na dzień i nie dają takich objawów bólowych.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.
gość
09-07-2015, 11:47:51

Witam Panie
Od paru dni niepokoje się faktem mojej ostatniej miesiączki ponieważ raczej trwa od 6do 10dni a przy ostatniej 3 dni gdzie 3 dnia już weszłam do basenu objawy miałam jak przy normalnej miesiączce czyli bolące podbrzusze i delikatnie piersi krwawienie zawsze najmocniejsze mam 2.3 dnia a tu 3 dzien i lekkie plamki !!!! Dodam że kocham się z partnerem bez zabezpieczenia ( nie kończy we mnie lecz na zewnątrz ) ale są też dni kiedy kochamy się kolejny raz po paru godzinach bez zabezpieczenia gdzie jak wiadomo mogły zostać plemniki i kochaliśmy się w dni płodne ... chciałabym się zapytać czy jest możliwość że nosze w sobie fasolkę ? a i dodam że jest pod stała kontrolą ginekologiczną i nie mam żadnych chorób związanymi z drogami rodnymi ...Objawów ciąży raczej nie mam ale jak czytałam na innych forach nie musi ich być ... Czekam na odp :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: