Reklama:

Dziwna miesiączka po Duphastonie, ciąża? (3)

Forum: Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

Początkująca
24-05-2018, 16:00:02

Witam, na początku cyklu bałam się, że doszło do zapłodnienia przez petting, jednak testy robione dużo po tej sytuacji czyli jakieś 6 tygodni oraz beta robiona 3 i 7 tygodni po niej jej nie wykazały, potem 7 tygodni po tej sytuacji byłam u ginekologa który na podstawie usg dopochwowego i badania palpacyjnego wykluczył ciążę, dostałam duphaston na wywołanie. Brałam go 10 dni 2 razy dziennie, w ostatnim dniu nie wzięłam tabletki wieczorem. 2 dni po odstawieniu dostałam "okres", na początku w pierwszym dniu był bardzo bolesny, na drugi dzień zero bólu, jednak zauważyłam że wydalam bardzo duże skrzepy krwi (jeden miał jakieś 5 cm długości, galaretowata konsystencja, ciemnoczerwony), krew ogółem nie jest ciemnoczerwona, po wydostaniu sie z pochwy ma inny kolor niż zazwyczaj. Miesiączka jest bardzo skąpa i bezbolesna w porównaniu do poprzednich, dodam że utrzymuje mi się chyba podwyższona temperatura i troszkę mrowia piersi. Czy mam to traktować jak okres czy może jakieś plamienie (bo w ciąży ponoć też mogą być, jednak ja wydałam już mniejsze kawałki tej wysciolki macicy więc to się chyba wyklucza..)? Proszę o pomoc
gość
24-05-2018, 16:10:36

Hej hej. Ja też zazywam Duphaston. Moja Pani ginekolog powiedziała ze tak moze wyglądać pierwsza miesiączka po tym leku
Początkująca
24-05-2018, 16:15:38

Czyli jasna krew i takie ogromne skrzepy są normalne? Czyli to bezbolesny okres, tak? :D Czytałam też, że Duphaston czyści macicę, więc może przyjmowanie tego hormonu sprawiło, że nic nie czuję.. Tylko co z tą temperaturą i piersiami....

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: