Reklama:

DIANA 35 a ciąża (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
26-06-2015, 09:22:34

Witam,
W 7 maja miałam operację wyłuszczenia torbieli (5cm) na jajniku, powstałej po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych, do których wróciłam przed operacją z powodu złego samopoczucia, myślałam, że to brak tabletek powodował zawroty głowy, wymioty, omdlenia, a jednak była to torbiel. Lekarze kazali mi nie czekać z ciążą, ale po operacji zalecili branie tabletek jeszcze przez miesiąc, miałam odstawić tabletki z końcem tego opakowania, moja Pani ginekolog zaleciła mi jednak abym przez dwa miesiące brała inne (delikatniejsze) tabletki niż Diana, które nie zawierają jakiegoś hormonu którego nazwy niestety nie pamiętam, proszę mi doradzić czy przyjmowanie jeszcze innych tabletek jest faktycznie potrzebne? Nie mogę po prostu odstawić diany i starać się o dziecko?
Pozdrawiam
Komentatorka
30-06-2015, 06:30:48

Nie ma zaleceń, aby w przypadku odstawienia tabletek takich jak Pani bierze, przed planowaną ciążą zamieniać je na preparat o mniejszej dawce hormonów.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: