Reklama:

Czyszczenie (7)

Forum: Operacje i zabiegi

gość
10-10-2010, 08:42:03

Miałam czyszczenie macicy. Przed, krwawiłam bardzo długo i dużo. Po zabiegu kiedy minęło 6 tygodni dostałam okres i również był obfity. Teraz czekam na następny, ale nie ma. Po wizycie u lekarza dowiedziałam się, że jeśli będę ponownie tak krwawic mam się udac do szpitala i prawdopodobnie czeka mnie drugie czyszczenie lecz teraz okres się nie pojawia. Nie wiem co jest grane?! Dodam, iż w ciąży na pewno nie jestem. Czy któraś z Was miała lub ma podobny problem? Napiszcie proszę! Pozdrawiam.
gość
01-11-2010, 05:55:19

Hej...chyba czeka mnie tez czyszczenie krwawię dość mocno i nie jest to takie krwawienie jak przy miesiączce. Możesz napisać mi jak mniej więcej wyglądał ten zabieg czyszczenia, ile trwał, i czy po zabiegu musiałaś zostać w szpitalu, bolało? Będę wdzięczna za odpowiedź.
Początkująca
23-02-2011, 18:04:57

Witajcie ;)
Ja, mam za sobą już ten zabieg.
W ciąze zaszłam na początku grudnia10. W lutym na badaniach prenatalnych dowiedziałam się, ze Dzidziuś nie żyje. Nie ma akcji serca. Tego samego dnia mój lekarz dał mi skierowanie do szpitala. Ale dopiero na drugi dzień byłam gotowa i uspokoiłam się troszkę.
Po całym procesie przyjęcia dostałam proszki dopochwowe i czekałam na skurcze i krwawienie.
Plamić zaczęłam koło godz. 18 - leciutko. Nie jadłam już tego dnia obiadu ani kolacji... dostałam kropłówki uzupełniające elektrolity. W nocy plamienie zamieniło się w obfitą miesiaczkę. A rano gdy poszłam do łazienki - poroniłam. Niue miałam skurczy ani dół brzucha mnie nie bolał. Poroniłam samoistnie. Potem miałam badanie przez Gina i okazało sie, ze jestem już Po. Po odczekaniu kilku godzin (5-6), bo zjadłam śniadanko - miałam zabieg czyszczenia. Dostałam narkozę na 30 minut. Pobrano mi wycinek do badania histopatologicznego i po 3 godzinach wyszłam do domu.
Po zabiegu bolała mnie brzuch przez 2 godz.
Piszę To aby Was uspokoić. Powiem moze brutalnie ale czasem lepiej szybciej przyjąć to do wiadomosci i się z tym pogodzić niż rozpaczać i zastanawiać sie czemu???
Mój Aniołek umarł w 7 tyg. ciąży a w 12 dopiero sie dowiedziałam.
Do tej pory nie rozumiem tego czemu tak sie stało. I chyba nigdy się z tym nie pogodzę.
Teraz czekam aż wymagany czas leczenia i gojenia minie i dostanę zioelone światełko od Gina.
Dziś porobiłam badania hormonalne...
Pamietajcie - Musimy być silne i nie dać się depresjom...
Musimy być optymistkami, ze kiedyś sie nam Uda Przytulić Maluszka
Buziaki Beata
gość
24-02-2011, 09:58:09

bolesny ejst zabieg?
Wtajemniczona
24-02-2011, 16:08:23

Zabieg łyżeczkowania macicy jest pod całkowitą narkozą przynajmniej u mnie tak było
Komentatorka
24-02-2011, 17:53:37

Sam zabieg nie boli bo jest się pod narkozą. Po zabiegu mnie nic nie bolało, ale niektórzy mowią że boli podbrzusze tak jak przed okresem.
Początkująca
25-02-2011, 13:17:33

czesc dziewczyny jestem tutaj nowa na tym portalu mam maly problem po porodzie ..chciała bym sie kogos doradzic .. to tak jestem 5 miesiecy po porodzie od 2 miesiecy straszne mam bole w podbrzuszu do tego dochodzi bol lewego jajnika i kregoslupa czasem zdarzaja sie uplawy podczas tych dolegliwosci .Byłam u lekarz zrobił mi badania i powiedzial ze mam lewy jajnik odchylony i powiekszony o 7 cm do tego nadzerke i miesniaki nie wiem co dalej boje sie przepisal mi tebletki i wysłał na badania czy nie mam komorek rakowych mam sie zgłosic za 2 tygodnie ale psychicznie nie wytrzymam boje sie co mnie moze czekac dalej poradzcie czy mam czekac czy isc do innego lekarza czy moze miał ktos to samo co ja

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: