Reklama:

Czy to możliwe, brak miesiączki (4)

Forum: Ciąża - czy to możliwe? Wszystko o...

gość
29-07-2018, 18:35:57

Cześć. Z góry mówię, że jestem facetem i nie chciałbym żebyście się śmiali ze mnie, bo już nie wiem co myśleć o tym.
Otóż jestem półtora roku ze swoją dziewczyną i 17 czerwca mieliśmy swój pierwszy stosunek. Jej też to był pierwszy raz. Akurat była dzień czy dwa dni po miesiączce i był to dzień niepłodny.
Ale.. No dzisiaj już mamy 29 lipiec a po okresie ani śladu, mówiła mi, że dzisiaj właśnie minęły dwa tygodnie spóźnienia. No i oto pytanie, czy jest jakiejkolwiek szansa, żeby była w ciąży, skoro stosunek był w prezerwatywie, prawidłowo nałożony, nie zsunal się ani nie pękło, wytrysk był na zewnątrz, bo zdecydowaliśmy że przez parę pierwszych barabara wytrysk ma być na zewnątrz. Wątpię w to, no bo jak miałby być w ciąży skoro nie było ani jednej kropelki w środku? Ale żeby aż 2 tygodnie spóźnienia? Dodam, że nie ma żadnych objawów tylko piersi ją bolą, mówi że to nie jest obcy ból, że pewnie okres zaraz będzie, ale już ma tak tydzień i nic. Jest o co się martwić?
gość
29-07-2018, 19:29:48

:(
gość
29-07-2018, 20:05:05

Zróbcie test i wszystko wiadomo
gość
30-07-2018, 10:22:53

Dni płodne są właśnie po miesiączce, ale czy pojawią się odrazu czy też nie zależy od długości cyklu. Zawsze dni płodne nawet przy6 regularnej miesiączce mogą się przesunąć z powodu np. stresu, zmiany miejsca pobyty, intensywnych ćwiczeń, diety, choroby, infekcji intymnej lub poprostu zaburzeń hormonalnych. Skoro prezerwatywa wam nie pękła i zabezpieczeni byliście dobrze to się nie martw, bo to nie ciąża, a może jakaś choroba macicy, ale nie koniecznie. Dziewczyna musi koniecznie zapisać się do ginekologa. Ewentualnie dla uspokojenia niech zrobi test ciążowy dokładnie z ulotką o dowolnej porze dnia, powinien wyjść ujemny - 1 czerwona kreseczka.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: