Reklama:

Czy to faktycznie grzybica? (4)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
17-01-2018, 19:21:10

Hej, ostatnio zaobserwowałam u siebie świąd, suchość i pieczenie okolic intymnych. Wszystko jakby wskazywało na grzybicę, dzisiaj jednak zauważyłam białe plamki na wargach sromowych, po wpisaniu w internet oczywiście się przeraziłam informacją o opryszczce płciowej. Jednak nie wiem czy to możliwe ponieważ miałam jednego partnera seksualnego, z którym dalej jestem, a ja też jestem jego pierwszą i jedyną partnerką. Dodatkowo w wieku 15 lat byłam szczepiona na tego wirusa co powoduje raka szyjki macicy, bodajże jest to ten co wywołuje również opryszczkę. Czy więc takie plamki mogą pojawić się też przy grzybicy? POMOCY do ginekologa nie mam jak teraz iść bo nie ma terminu przed moim wyjazdem
Dodam jeszcze, że świąd jest już znacznie mniejszy niż na początku, a pieczenie ustąpiło, a jedyne co zrobiłam to zjadłam przedwczoraj jogurt naturalny. Może ta cała „infekcja” była jedynie jakąś reakcją alergiczną, a plamki powstały od drapania? One wyglądają trochę jak jakieś odparzenia. Są w sumie dwie na jednej wardze, ich wielkość to jakieś 3-5mm
gość
17-01-2018, 21:02:50

Treść zablokowana przez moderatora

gość
20-09-2018, 18:20:52

Treść zablokowana przez moderatora

gość
05-12-2018, 16:23:58

Mnie też to wygląda na grzybicę, ale dla mnie to obowiązkowo wizyta u lekarza. Leczenie a potem warto kupić też jakieś probiotyki ginekologiczne. Ja akurat stosuje Lactovaginal. Dzięki temu infekcje po prostu nie wracają :) no i wiadomo odpowiednia higiena też

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: