Reklama:

Czy to ciąża??? (2)

Forum: Infekcje intymne

gość
15-05-2015, 11:11:44

Witam,
Pisze, ponieważ mam pewien problem. Mianowicie chodzi o to, że miesiąc temu (12.04.) dostałam planowaną miesiączkę, tyle że nie była to miesiączka tylko plamienia (które trwały 5dni, jak moja normalna miesiączka), zdziwiłam się bardzo, bo normalnie mam obfite krwawienia i strasznie boli mnie brzuch... a ta krew podczas tego krwawienia leciał generalnie tylko podczas oddawania moczu, mogłam mieć przez cały dzień wkładkę, a tylko było pare kropeczek. Dość dziwne było to, że tydzień później (25.04.) dostałam tak jakby normalną miesiączkę - była bardzo obfita, bolały mnie piersi i brzuch, trwała 5dni. Myślałam, że to miesiączka mi się po prostu spóźniła, a to wcześniejsze nie wiem sama co było. No, ale nie byłoby problemu gdyby nie to, iż teraz (10.05) dostałam "okres", który trwał 5dni, ale to były znowu PLAMIENIA ! dodam również, że bolą mnie sutki, kiedy ich dotykam, brzuch na miesiączke mnie nie bolał, no może dzień wcześniej pobolewał, ale tylko troszeczkę. Zawsze miałam regularne miesiączki. Czy jest możliwość, że jestem w ciąży??? Robiłam sobie test, tydzień po tym pierwszym plamieniu, ale wyszedł negatywny. Jeśli jest to istotne (a raczej na pewno) to dodam jeszcze, że z narzeczonym uprwiamy seks przerywany.
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź..
Komentatorka
19-05-2015, 11:47:25

Najlepiej taki test powtórzyć teraz. W przypadku stosunku przerywanego występuje możliwość zajścia w ciążę.
Przyczyną plamień może być obecność zaburzeń hormonalnych, polipów, mięśniaków, endometriozy, stanów zapalnych i nadżerek. W przypadku ujemnego wyniku testu proponuję zgłosić się do ginekologa.
Dr Katarzyna Muzyka-Placzyńska, pracuje jako ginekolog w II Klinice Położnictwa i Ginekologii Centrum Medycznego Kształcenia Podyplomowego w Szpitalu Bielańskim im. ks. J. Popiełuszki w Warszawie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Krostki
Czy ktoś wie czy te krostki są normalne czy to jakaś infekcja?
gość
Infekcja
Na jaką infekcję intymną wygląda ta wydzielina? Brałam nystatyne ale nie pomogło więc to chyba nie jest grzybica
symetryczne kropki na pochwie
nie mam pojęcia co to może być, daje dziwne uczucie jak chodzę i jak jeszcze nic tam nie miałam to mnie to miejsce swędziało. Mam to od kilku dni
Opryszczka czy coś innego?
Hej, od czwartku zmagam się z dziwnym czymś. Boli przy chodzeniu i piecze podczas oddawania moczu. Niby biorę leki na opryszczkę ale nie wiem czy to to. Jutro wyjeżdżam i nie wiem co robić. Pomocy
Reklama: