Reklama:

Czy pojedyncze krwawienie musi swiadczyc o poronieniu? (2)

Forum: Ginekologia - specjalista radzi, dla pacjentki

Początkująca
01-12-2006, 16:43:00

Pojedyncze krwawiePierwszy dzień mojej ostatniej miesiączki był 2.XI, moje cykle trwają 27-28 dni. Staramy się z mężem o dzidziusia, w pierwszym miesiącu się nie udało, teraz miałam wrażenie że chyba wszystko na dobrej drodze, zaczęłam mieć nudności, napady senności, bóle w podbrzuszu (trochę słabsze niż zwykle przed miesiączką) aż 28.XI (1 dzien nastepnej miesiaczki) pojawiła się krew- jednorazowe krwawienie rano, kilka mililitrów i na tym sie zakonczyło, do teraz nie pojawilo sie zadne krwawienie ani plamienie, 30.XI zrobiłam test ciążowy- druga kreska jest bardzo słabo widoczna (ale jest), czy jest jakas szansa że jednak jestem w ciąży, czy mogło to być poronienie? Bardzo proszę o odpowiedz!
mawoja
Forumowiczka
01-12-2006, 21:17:00

zrób badanie z krwi poziomu beta HCG
może ciąża jest młodsza niż ci się wydaje,ale z plamieniem krawawieniem we wczesnej ciązy nic nie wiadomo,także radze udac się do lekarza

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ciąża ???????
Czy możliwe zapłodnienie jest w dni nie płodne ? Uprawiałam seks w cyklach 18,20,24 mam okres regularny Cykl 28 dni Uprawiałam seks bez prezerwatywy Powinnam dziś dostać okres i go nie dostałam. Partner spuszcza się dopiero po wyjęciu
Bardzo złe samopoczucie fizyczne i psychiczne
Witam serdecznie, od dwóch miesięcy bardzo źle się czuję. 4 lutego miałam okres, trwał 4 dni, około 5 dni po okresie czułam się w miarę i później już tylko gorzej tj. czuję ciągle rozdrażnienie, nerwowość, słabo śpię, oblewają mnie poty zimne, ciągle boli mnie dół brzucha i kiszka stolcowa, pomaga jedynie jak wejdę do ciepłej wody, bardzo bolą mnie piersi. Kiedyś taki stan trwał na kilka dni przed miesiączka a teraz trwa to już drugi miesiąc. W przeszłości miałam 3x usuwane polipy. Okresy zawsze miałam obfite i bolesne plus często migreny przed i po. Czuję że mogą to być sprawy hormonalne, jutro wizyta u gin pewnie da skierowanie. Co może być powodem tak złego samopoczucia, jestem nieznośna dla innych i dla siebie. Czy może to endometrioza ? Z tego co czytałam to wszystkie objawy pasują. Wrzucam jeszcze wynik TK miednicy, czy powinien niepokoić ? „Macią w tylozgieciu 45x45x82mm, niejednorodna w zakresie szyjki i trzonu. W jajniku prawym przestrzen płynowa o wyraźnie wzmacniającej się ścianie grubości ok 3 mm. Prawdopodobnie torbiel ciałka żółtego,pozatym przydatki bez widocznych zmian. W pochwie po stronie lewej pasmowate hyperdensyjne zacienienie -zwapnienie? W zatoce douglasa niewielka ilość płynu. Z góry dziękuję za każdą pomoc i informacje :-)pozdrawiam
gość
Escapelle
Witam serdecznie, w 8 dniu cyklu współżyłam z partnerem nr 1 (nie chciałabym z nim mieć dzieci). Zażyłam tabletkę Escapelle w 9 dniu cyklu po 36 godzinach od współżycia. Czy tabletka zadziała, biorąc pod uwagę cykl 27dniowy, z owulacją w okolicach 14 dnia cyku? Dodatkowo w 10 dniu cyklu współżyłam z drugim partnerem (z którym chciałabym mieć dziecko), czy jest możliwość zajścia w ciążę z drugim partnerem przy przyjętej dawce Escapelle?
Reklama: