Reklama:

czy mogę uwierzyć testowi? (5)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

gość
26-06-2006, 19:15:00

ostatni raz współzyłam z chłopakiem w niedziele tydzień temu. Do dziś nie dostałam okresu. A teramin miałam wyznaczony na czwartek tydzień temu, więc przed ostatnim stosunkiem. Test zrobiłam dzisiaj ok godz.20..00, ponieważ na ulotce było napisane, że możena go wykonywać o każdej porze dnia, po dniu spodziewanej miesiąćzki, czyli zaleciłam się do ulotki. Pokazał się ewidentnie jedna kreska. Czy mogę juz być spokojna? Oczywiście, jeśli nie doatenę okresu w najbliższych dniach pwtórzę test, jednak nie sądzę, bym była w ciąży, ponieważ, zabezpieczyłam się i wszytsko było ok. Nawet sprawdzałm tą "gumkę" czy nie była dziurawa, poprzez nalanie do niej wody. Jest ok, prwada?
gość
26-06-2006, 21:07:00

Dziewczyno nie wiem ile Ty masz lat, ale zdaje mi sie ze bardzo malo! Malo wiesz o cyklu menstruacyjnym, dniach plodnych i niepłodnych, o zabezpieczeniach tez niewiele (bo nalac wode do prezerwatywy przed stosunkiem to tak jakby zmniejszenie jesj skutecznosci o 100%)...
Wiec zajmij sie lepiej czyms odpowiednim do swojego wieku a nie seksem, proponuje szachy albo warcaby!
Albo porzadnie poczytaj o zyciu intymnym, zabezpieczeniach i konsekwencjach!!

A w ciazy napewno nie jestes jesli stosunek byl po terminie miesiaczki, do tego "z zabezpieczeniem" jako tako mozliwym no i działa pewnie Twoja wyobraznia!! A ze wzgledu na wiek- mozesz miec jeszcze nieregularne cykle! pozdrawiam
gość
27-06-2006, 16:07:00

To raczej TY mnie nie zrozumiałaś. Nie współżyłam przed miesiączką, tylko przed spodziewanym terminem wystąpienia miesiączki, i nadal nie mam okresu! Czy to tak trudno zrozumieć? A musiałabym byc niedorozwiniętą idiotką, żeby nalać wody do prezerwatywy przed stosunkiem! Nawet bym na to nie wpadła, w przeciwieństwie do Ciebie... Zrobiłam to po stostunku, żeby miec pewność, że było ok, bo nie troche sie obawiałam. Chodzi mi po prostu o to, ćzy test był wiarygodny, zważywszy na to, że wykonałam go wieczorem, jednak zaleciła się do instrukcji obsługi, bo test ciążowy można wykonać o każdej porze dnia od dnia spodziewanej miesiączki (nie wiem, czy zrozumiesz). Test wykonaam tydzień po stosunku, i 9 dni po dniu spodziewanej miesiączki (tego też nie wiem, czy zrozumiesz).
gość
27-06-2006, 18:13:00

Faktycznie, piszesz dosc chaotycznie wiec ciezko to zrozumiec. Jesli wspolzylas tydzien przed miesiaczka, a test prezerwatywy wypadl pomyslnie, to nie masz sie czego obawaic! Przeciez plemniki nie moga sie wydostac przez tak mocne zabezpieczenie... Okres opoznia Ci sie zapewne ze stresu, to bardzo czesty objaw!
Wiem doskonale, co jest napisane na testach, poniewaz jestem farmaceutka, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze najlepiej go wykonywac w godzinach porannych, po przebudzeniu, poniewaz w pierwszym moczu jest najwieksze stezenie gonadotropiny kosmówkowej (hormon produkowany od 6 dnia ciąży- jesli bys nie zrozumiala).
Takze radze Ci wykonac test ponownie, lub po prostu udac sie do lekarza w celu stwierdzenia lubwykluczenia ciąży. pozdrawiam
gość
27-06-2006, 18:15:00

Swoja droga to nie stosunek byl opoznieniem okresu, skoro sie odbyl po terminie spodziewanej miesiaczki, nieprawdaz?! Moze masz zaburzenia hormonalne, albo faktycznie jestes jeszcze w wieku kiedy ma prawo sie spozniac.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: