Reklama:

Czy mam tarczyce w normie? (4)

Forum: Choroby tarczycy

gość
03-07-2022, 09:28:08

Witam mam 19 lat bylam u lekarza na usg tarczycy wykryto u mnie torbiel o grubości 4mm oraz obraz usg wskazuje chorobę w kierunku hashimoto wiec udałam sie na badania krwi moje tsh wynosi 3.31 czy jest sie czym martwic? Isc dalej do endokrynologa czy po prostu odpuscic?
gość
03-07-2022, 11:28:11

Treść zablokowana przez moderatora

gość
03-07-2022, 14:20:52

Dziwne, że pytasz o to na forum ginekologicznym
Wtajemniczona
06-07-2022, 12:46:19

Twoje TSH jest w normie na ten moment. Mój wynik był zawsze w okolicach 4 i nie miałam żadnego leczenia. ALE jeśli masz podejrzenie Hashimoto, badanie samego THS nie wystarczy! Trzeba zrobić pełen pakiet tarczycowy. W przyszłości, w momencie, gdy będziesz planowała macierzyństwo, trzeba na pewno mieć tę sytuację wyregulowaną.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zatrzymanie moczu
3 tyg od porodu mam zatrzymanie moczu, cewnik foleya zakładany dwa razy, raz na 2 dni po czym został zdjęty i później założony na nowo na tydzień , w tej chwili cewnikuje się sama , było robione usg pęcherza , nie znana przyczyna … 😔 dlaczego nie mogę w dalszym ciągu oddać moczu skoro ginekolog mówi że wszytsko jest w porządku…
gość
Beta hcg
Witam Miesiaczka w styczniu 21.01 , cykle nieregularnie 30-37 dni , 23.02 odbyłam stosunek bez zabezpieczenia, 24.02 przyjęłam tabletkę ellaone, 28.02 dostałam krwawienia w tych dniach powinnam dostać miesiączkę mniej więcej, trwało to ok 5 dni ,było dość skąpe ale domniemam ,że był to okres, od tygodnia mam wrazliwzsze piersi i bol w lędźwiach, zrobiłam testy ciążowe z moczu 22.03 negatywny, 23.03 negatywny , 24.03 beta z krwi wynik 2.30 od 5 jest ciąża. Czy mogę na 100 procent wykluczyć ciążę? Od stosunku minęły 4 tygodnie.
gość
Okres po 13 dniach
Dzień dobry,moje miesiaczki są w granicach od 22-25 dni ostatni okres spóźnił mi się 5 dni.Dzisiaj znowu dostałam okres po 13 dniach.Co to może być bardzo się boję że jestem ciężko chora.Mam 40 lat
Reklama: