Witam. 14.11 mialam obfita miesiaczke ze skrzepami, podczas ktorej czulam ostre pieczenie prawego jajnika. Dzis zauwazylam biale grudki w moim sluzie, ktory na wkladce pozostawia zolta plame. Co moga oznaczac te objawy? Bardzo prosze o odpowiedz.
Gość 2014-11-26 14:33:58
Mam 20 lat. Co miesiac mam bolesne miesiaczki, ktore zaczynaja sie od strasznego bolu brzucha, wymiotow i omdlewan. Sa obfite ze skrzepami. Wspolzyje z zabezpieczeniem : prezerwatywa. Dwa dni temu zrobilam test ciazowy ktory wyszedl negatywny.
URO-GINEintima 2014-11-28 10:02:30Koniecznie powinna się pani udać do ginekologa. Można w takim przypadku zastosować skuteczne leczenie, które sprawi że w trakcie miesiączek będzie pani mogła normalnie funkcjonować. Często stosowanie są niesterydowe leki przeciwzapalne, które przyjmuje się na stałe w trakcie 2-3 pierwszych dni miesiączki. Sytuację poprawia stosowanie tabletek antykoncepcyjnych. Krwawienia zmniejszają wtedy swoją obfitość, nie są też tak bolesne. Można też łączyć obie te metody. Kolejnym sposobem jest stosowanie antykoncepcji w sposób ciągły, czyli 3 opakowania z rzędu bez robienia przerw. Wtedy ma pani jedynie 4 miesiączki w roku, czyli rzadziej występują dolegliwości. Takie objawy mogą być też spowodowane endometriozą, w jej przebiegu mogą powstawać torbiele, powodujące ból i dyskomfort, dlatego należy regularnie wykonywać badania ultrasonograficzne. [/CYTATGość 2014-11-26 14:33:58
Mam 20 lat. Co miesiac mam bolesne miesiaczki, ktore zaczynaja sie od strasznego bolu brzucha, wymiotow i omdlewan. Sa obfite ze skrzepami. Wspolzyje z zabezpieczeniem : prezerwatywa. Dwa dni temu zrobilam test ciazowy ktory wyszedl negatywny.
Dziekuje bardzo.
Lekarz ginekolog zlecil mi wykonanie USG oraz cytologii.
Gość 2014-11-26 14:54:21
Dzis jest 13 dzien mojego cyklu a nie zauwazylam sluzu plodnego. Co moze byc przyczyna?
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.