Nie chcę cię pouczać, ale nawarzyłaś sobie piwa. Żeby miec 100% pewności, że jestes w ciąży- zrób badanie krwi. Jeśli okaże się, że tak- wiesz że w Polsce aborcja jest nielegalna. Musiałabyś wyjechać do kraju, gdzie aborcja jest legalna. To kosztuje. Wszystko zależy od twoich rodziców. Musisz im powiedzieć- inaczej się nie da. To cię przerasta. Z rodzicami zdecydujecie co robić dalej.
Ty znowu tutaj z ***, nie bedziesz jej namawiac , jesli jest w ciazy to zdecyduja rodzice a nie ty. Wiele rodzin nie mogacych miec wlasnych dzieci marzy o adopcji, a ty zla kobieto usun sama siebie z tego forum!!!
Najpier wykonaj test ,w zaleznosci od jego wyniku tzn gdy okaze sie pozytywny poinformuj rodzicow co sie wydarzylo.Moze teraz nie jestes gotowa na dziecko,gdy poczujesz jego ruchy zmienisz zdanie.Duzo rodzin czeka aby adoptowac dziecko wiec nie zabijaj czesci siebie.Mozesz je oddac po porodzie.Podejrzewam jednak ze jak je zobaczysz zmienisz zdanie i pokochasz bardziej od siebie.W kazdym badz razie badz odpowiedziala tak jak bylas gdy zaczynalas wspolzycie bo przecierz do tego tez trzeba "dorosnąc".Nie zabijaj dziecka przez swoja lekkomoslnosc
a ja mam pytanie :( bo obawiam się że tez jestem ... na początku wszystko miało dziwny zapach i wgl. Dwa tygodnie po pieszczeniu się z chłopakiem bolał mnie strasznie brzuch, miałam mdłości ale to być może było spowodowane antybiotykami bo przestałam je brać i wtedy się to zaczęło ...już sama nie wiem :( okres miałam juz 2 razy ale zauważyłam że brzuch mi rośnie .Czytałam na forach że niektóre kobiety maja normalnie miesiączke podczas ciąży... Czy mogłam zajść w ciąże od zwykłego pieszczenia? tzn chłopak miał wytrysk ale wytarł ręke .
wlasnie u mnie bylo to samo.. okrasu jescze nie dostalam, moj sie sposcil i wytarl i tez nie wiem za 4 dni mam distac okres i strasznie sie boje ze zajdee. ;(
Nie panikuj dziewczyno i nie denerwuj się na zapas. Poczekaj spokojnie na ten okres, a jak go nie dostaniesz, wtedy będziesz się martwić. Jeżeli już go nie dostaniesz, zrób badanie krwi pod kątem ciązy. A tak nawiasem mówiąc nie lepiej używać prezerwatyw, obeszło by się tego zamartwiania: "zaszłam, czy nie zaszłam". Grunt to spokój. Bez paniki.
Panika jest najmniej potrzebna w tej sytuacji. Robiłaś test ciążowy? Ile masz lat? Napisz coś o sobie. Poczekaj do miesiączki. Im bardziej się denerwujesz tym jest większe prawdopodobieństwo, że się spóźni.