Reklama:

Co to są za grudki? HPV? pomocy (3)

Forum: Infekcje intymne

Początkująca
17-11-2022, 21:56:06

Cześć, już jestem umówiona do ginekologa. Wizyta dopiero za miesiąc, a ja nie mogę spać przez to po nocach. Ostatnio zauważyłam, że pojawiły mi się w okolicy miejsc intymnych grudki. Myślałam, że to podrażnienie po goleniu, ale już sama nie wiem. Te zmiany mnie nic nie pieczą ani nie bolą. Jedną taką grudkę też miałam na łechtaczce, ale po tygodniu zmniejszyła się i zniknęła. Nie miałam dużo partnerów, a od roku współżyję tylko z jedną osobą i zawsze używamy zabezpieczenia. Ale już sama nie wiem. Wiecie co to jest?

gość
18-11-2022, 00:50:40

Witaj wyglada to na zwykle tłuszczaki wiec nie jest to nic groźnego
Początkujący
18-11-2022, 12:31:43

celestine 2022-11-17 22:56:06
Cześć, już jestem umówiona do ginekologa. Wizyta dopiero za miesiąc, a ja nie mogę spać przez to po nocach. Ostatnio zauważyłam, że pojawiły mi się w okolicy miejsc intymnych grudki. Myślałam, że to podrażnienie po goleniu, ale już sama nie wiem. Te zmiany mnie nic nie pieczą ani nie bolą. Jedną taką grudkę też miałam na łechtaczce, ale po tygodniu zmniejszyła się i zniknęła. Nie miałam dużo partnerów, a od roku współżyję tylko z jedną osobą i zawsze używamy zabezpieczenia. Ale już sama nie wiem. Wiecie co to jest?

Zastrzegam, że po zdjeciu tak niskiej jakości mozemy tylko zgadywać.
Wg mnie:
1. Krosty w przebiegu zapalenia mieszków włosowych - najbardziej prawdopodobne.
2. Brodawki narządów płciowych - prawdopodobne ze wzgledu na umiejscowienie jednej ze zmian na łechtaczce.
3 mięczak zakaźny - najmniej prawdopodobne ze względu na brak charakterystycznych cech wykwitu.
Warto też obejrzeć partnera żeby ustalić, czy zmiana rzeczywiscie ma tło infekcyjne.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: