Reklama:

Clostilbegyt a obecna owulacja (2)

Forum: Niepłodność

Początkująca
26-01-2015, 18:30:24

Dzień dobry,
Staramy się z mężem o dziecko od prawie dwóch lat. Moje cykle są regularne. Owulację kilkukrotnie potwierdziłam testami owulacyjnymi. Badania wszystkich hormonów wychodzą mi w normie. W każdym cyklu wzrasta pęcherzyk na zmianę w każdym jajniku, ale czasem nie pęka. W związku z tym w dwóch ostatnich cyklach dostałam zastrzyk Pregnylu i wtedy pęcherzyk pękał. Moim problemem były plamienia (utrzymujące się ok 1,5 roku), które pojawiały się kilka dni (3-4) po owulacji i trwały do samej miesiączki która pojawiała się regularnie). W tych dwóch cyklach z Pregnylem plamienie pojawiło się dopiero 3 i 4 dni przed miesiączką czyli po 10-11 dniach od zastrzyku. W drugim cyklu miałam inseminację i brałam duphaston 1 tabletkę.
Z powodu niepowodzenia inseminacji lekarz chciałby w tym cyklu, żebym brała Clostilbegyt, ale zastanawiam się czy to nie zbyt duża ingerencja skoro mam potwierdzone owulacje? Przeszłam dopiero jedną inseminację. Nie chciałabym się rozregulować hormonalnie..
Z drugiej strony zastanawiam się czy plamienia nie wynikały z niedomogi pierwszej fazy cyklu i dlatego wracało ono po wyczerpaniu gonadotropiny z Pregnylu (10-11 dni) i może Clostilbegyt poprawi jakość tej pierwszej fazy? Czy on ma takie działanie?
Moje pytanie jest dość specjalistyczne, ale może ktoś miał podobny problem? Albo mogę liczyć na odpowiedź lekarza?
Pozdrawiam:)
27-01-2015, 18:03:56

Klomifen powoduje stymulowanie jajników do owulacji. Za pomocą tego leku umożliwia się odpowiednią stymulacją jajników wystąpienie owulacji - lek ma też wąski zakres terapeutyczny i ważna jest kontrola lekarska, aby uniknąć przestymulowania jajników.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Silne problemy związane z Kałem , albo dieta
Witam serdecznie. Mam taki problem, tak od około miesiąca. Mam silne problemy związane z kałem , wydalam jakby kule , bobki , bardzo mnie to stresuje , długo spędzam w wc . Wczoraj przy parciu pojawiła się krew ( czerwona świeża). Dodam , że chodzę na siłownię od ok 3 tygodni, mam dietę, od dietetyka , oraz rozpiske planu na siłownię. Czy to może być od zmiany diety , albo , że mój organizm dostał tzw "kopa" ? Co polecacie ??
gość
Tabletki powiększające piersi
Pytanie kieruję do osób, które takie tabletki brały i mogą opisać doświadczenia. Jakie brałyscie i ujaki był efekt? Zastanawia mnie czy tabletki, które są reklamowane dzialają i czy może być jakiś efekt. Nie nastawiam sie na powiekszenie operacyjne, zalezy mi głównie na powiekszeniu jędrności ( niestety ale z wiekiem grawitacja działa...). Czy takie tabletki zawierają jakies hormony?
gość
Wynik badania AMH
Witam. Wynik badania AMH to 0.07 czy to już menopauza i brak płodności.Wiek 52 lata.
gość
Krem aladra
Po jakim czasie zaczął działać u Was krem Aldara ?
Reklama: