Reklama:

Ciężko bolesny okres (3)

Forum: Dla nastolatek

gość
13-12-2024, 12:55:17

Dzień dobry, mam 19 lat niestety nie mam z kim o tym porozmawiać aby wysłuchał. Od roku mam mocno bolesne miesiączki, że czuję takie dolegliwosci i objawy:
Ból głowy, ból brzucha, promieniowanie pleców, omdlenia, słabość i ledwo chodzę o ściany się opieram bo ciężko nawet się mi mówić podczas miesiączki, zawsze tak mam i trwa w pierwszych 3 dni trwania miesiączki później jest mniej bolesne i mam siłę, ale na początku dni mam coraz gorsze samopoczucie, gdy bylam mlodsza to aż takiego bólu nie doznawałam jak dzisiaj. Zawsze mialam siłę i radzilam sobie, moglam wykonywac czynnosci w domu i poza domem, a dzisiaj jakby mnie rozrywało, skrzepy również są, ale pojawiają się w 2-4 dniu. Czy to normalne co mam w tym kierunku działać? Czy to po prostu z wiekiem sie dzieje?
gość
18-12-2024, 22:48:42

gość 13-12-2024, 13:55:17
Dzień dobry, mam 19 lat niestety nie mam z kim o tym porozmawiać aby wysłuchał. Od roku mam mocno bolesne miesiączki, że czuję takie dolegliwosci i objawy:
Ból głowy, ból brzucha, promieniowanie pleców, omdlenia, słabość i ledwo chodzę o ściany się opieram bo ciężko nawet się mi mówić podczas miesiączki, zawsze tak mam i trwa w pierwszych 3 dni trwania miesiączki później jest mniej bolesne i mam siłę, ale na początku dni mam coraz gorsze samopoczucie, gdy bylam mlodsza to aż takiego bólu nie doznawałam jak dzisiaj. Zawsze mialam siłę i radzilam sobie, moglam wykonywac czynnosci w domu i poza domem, a dzisiaj jakby mnie rozrywało, skrzepy również są, ale pojawiają się w 2-4 dniu. Czy to normalne co mam w tym kierunku działać? Czy to po prostu z wiekiem sie dzieje?
normalnie to to raczej nie jest, byłaś z tym u ginekologa,wiele czynników może wpływać na tak bolesne miesiączki ,a obfite też są?,chcesz to możemy popisać i porozmawiać .
gość
18-12-2024, 22:56:23

gość 13-12-2024, 13:55:17
możesz pisać na forum to żadko wchodzę e-mail porkoje@o2.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Preejakulat
Witam, Ostatnio współżyliśmy z moją dziewczyna. Skorzystaliśmy z stosunku poza pochwa. Ja robiłem dziewczynie tzw. Palcowke jednocześnie sie masturbując, było mi jednak nie wygodnie więc postanowiłem zmienić rękę. Lecz na tej rece która się masturbowałem mógłbym preejakulat nie jestem jednak tego pewny. Jaka jest szansa na zajscie w ciaze kobiety? Pragnę wspomnieć ze przed włożeniem palcy palce wylizałem dla nawilżenia... kobieta jest kilka dni przed okresem
gość
Brak wspóżycia, brak okresu
Witam . Mam pytanie czy jest się czym martwić i co zrobic w takiej sytuacji? Mój problem polega na tym że po dłuższym przyjmowaniu leku od psychiatry zanika mi okres lub mam go co 50kilka dni. Czytałam ulotkę i tam pisze ze po nim zwiększa sie poziom prolaktyny No i tak musze mieć zwiększony ponieważ leci mi mleko z piersi. Lek przyjmuje od końca grudnia, teraz obecnie 33dzien cyklu- okresu brak , mleko z piersi. Strasznie mnie to irytuje. Dodam ze nie współżyje więc ciąża odpada. Już kiedyś mialam taka sytuację że brak okresu przy leku wtedy brałam duphaston okres się pojawił ale przez to zrobila mi się torbiel na jajniku. Więc mam zle wspomnienia. Poza tym moja ginekolog ma jakieś dziwnie podejście "brak okresu to ciąża ale jeszcze nie widać" bo dla niej brak okresu to tylko ciąża 🙈 Co byście zrobily w mojej sytuacji , czekac na okres czy iść do ginekologa? Nie współżyje , wiem że to od leku tak mi się porobiło..
gość
Okres po 13 dniach
Dzień dobry,moje miesiaczki są w granicach od 22-25 dni ostatni okres spóźnił mi się 5 dni.Dzisiaj znowu dostałam okres po 13 dniach.Co to może być bardzo się boję że jestem ciężko chora.Mam 40 lat
gość
Beta hcg
Witam Miesiaczka w styczniu 21.01 , cykle nieregularnie 30-37 dni , 23.02 odbyłam stosunek bez zabezpieczenia, 24.02 przyjęłam tabletkę ellaone, 28.02 dostałam krwawienia w tych dniach powinnam dostać miesiączkę mniej więcej, trwało to ok 5 dni ,było dość skąpe ale domniemam ,że był to okres, od tygodnia mam wrazliwzsze piersi i bol w lędźwiach, zrobiłam testy ciążowe z moczu 22.03 negatywny, 23.03 negatywny , 24.03 beta z krwi wynik 2.30 od 5 jest ciąża. Czy mogę na 100 procent wykluczyć ciążę? Od stosunku minęły 4 tygodnie.
Reklama: