Reklama:

ciążam obumarła (3)

Forum: Zdrowie kobiety

gość
22-12-2010, 13:34:27

Witam
czy ktoś wie jakie są dokładne objawy ciąży obumarłej?
czy za każdym razem wystepują plamienia czy też nie?
po czym można rozpoznac taką ciążę w 7 tyg
czy przestające bolesne piersi w tym okresie są normalne?
Słyszałam też o podwyższonej temp. jak jest sie w ciąży ale czy ta temp utrzymuje sie cały czas czy póżniej wraca do normalnej i po jakim czasie .
Strasznie się obawiam bo już raz przezyłam to przykre zdarzenie tylko że wtedy miałam plamienia a teraz nagle przestały boleć mnie piersi i temp sie obniżyła
może to moje urojenia ale się obawiam
na wizyte i usg mam dopiero na 14 stycznia i boję się że znowu usłyszę że serduszko mojego maleństwa nie bije i wtedy chyba wyląduję u psychiatry
Komentatorka
22-12-2010, 16:01:57

Niektóre kobiety przestają nagle odczuwać dolegliwości związane z ciążą, jak nudności, wymioty i bóle piersi. Nie jest to jednak specyficzny objaw. Po jakimś czasie od wczesnego obumarcia może pojawić się krwawienie. Związane jest to z rozpoczynającym się poronieniem, gdy organizm sam kończy nieprawidłową ciążę. Jedynym pewnym sposobem rozpoznania obumarcia ciąży na tym etapie jest badanie USG.
gość
22-12-2010, 18:17:37

Słońce radziłabym Ci udac sie do lekarza tak dla swojej pewności, zbada on bicie serca dziecka zapisze progesteron w tabletkach.
Moja pierwsza ciąża tez była martwa i przy drugiej tez się bardzo denerwowałam(nadal sie denerwuję jestem w 25 tygodniu). Od początku też sprawdzalam temperaturę i zdarzyło się że była niższa. Moja ciocia położna stwierdziła że mierzenie temperatury to metoda jak z koscioła(ale i tak mierzyłam)Co do piersi na początku w ogóle mnie nie bolały dopiero w 8 tygodniu cos tam zaczęło się dziać ale też były dni że bólu prawie nie czułam. Oczywiście sie denerwowałam ale wszystko było dobrze.
Wiem co przeżywasz ale przede wszystkim spokój jest teraz najważniejszY

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: