Reklama:

ciąża (7)

Forum: Dla pielęgniarek i położnych

Początkująca
02-02-2016, 10:49:14

witam mam pytanie jestem w drugej ciazy i bym chciala sie dowiedziec czy moja ciaza bedzie wygladala taka sama jak pierwsza czyli urodzilam w 31 tygodniu i sie martwie czy bedzie to samo co moge zrobic by tego uniknac i urodzic w terminie...
02-02-2016, 20:23:26

Nie można powiedzieć, że skoro urodziła Pani w 31 tygodniu ciąży, to kolejna ciąża będzie przebiegać tak samo. Jeśli zaś chodzi o donoszenie ciąży, to przede wszystkim należy pamiętać o tym, że kobiecie w ciąży należy się przede wszystkim spokój, należy pamiętać o odpowiednim odżywianiu, unikaniu stresu i nadmiernego wysiłku fizycznego. Niestety uniwersalnej recepty na donoszenie ciąży nie ma, są to ogólne zasady powtarzane każdej przyszłej mamie.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
02-02-2016, 21:45:08

to dziękuje to mam sie nie martwić i nie myslec ze moze byc tak samo to moge tylko sie cieszyc i myslec pozytywnie tak
03-02-2016, 07:04:44

Nie ma niestety reguły. Przede wszystkim powinna Pani dbać o siebie, szczególnie jeśli wcześniejsza ciąża zakończyła się wcześniej, zgłaszać się na regularne kontrole ginekologiczne i wykonywać kontrolne badania zalecone przez lekarza prowadzącego.
T.Markowski - lekarz Odpowiedzi na forum nie są lekarskimi poradami specjalistycznymi, mają wyłącznie charakter informacyjny i nie zastąpią wizyty u lekarza.
Początkująca
03-02-2016, 20:40:59

Dobrze dobrze bede wszysrko robic to co mi lekarz powiem i dziękuje za odpowiedzi.
Początkująca
13-03-2016, 08:27:52

Witam teraz mam pytanko czy cos zlego jest jak mam zle wyniki z toxoplazmozy?? Bo sie boje o siebie i o dziecko..
Początkująca
17-03-2016, 08:17:57

Witam bym chciała sie dowiedziec co moge zrobic jak mam w ciazy zaparcia a jestem w 13tyg i sie boje..

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: