Reklama:

Ciąża bez stosunku ? Proszę o odpowiedzi. (10)

Forum: Ginekologia - forum dla rodziny i pacjentki

Początkujący
05-01-2025, 22:22:45

Witajcie! Mam nietypowy problem. Uprawiałam z mężczyzna petting. Wprowadzanie palcy do pochwy. Ja mu robilam dobrze ręką. Do wytrysku nie doszło, ewentualnie plyn jakis przy jego podnieceniu.. teraz uwaga pytanie. Czy bez seksu, bo nie było stosunku , nie wszedł we mnie , jest ryzyko ciąży? Mam nerwice lekowa i zawsze po stosunku nawet takim który nie odbył doszukuje się ciąży. Proszę o wsparcie i porady . Dodam, że odmówiłam seksu a jemu nadal utrzymawl się wzwód i nie był tym faktem zadowolony.
gość
05-01-2025, 23:15:47

"Po stosunku, który się nie odbył "
dziwne sformułowanie
Może się odbył, ale w wyobraźni, to wtedy nie ma ryzyka zajścia w ciążę na 100%
Początkujący
06-01-2025, 00:06:06

gość 06-01-2025, 00:15:47
"Po stosunku, który się nie odbył "
dziwne sformułowanie
Może się odbył, ale w wyobraźni, to wtedy nie ma ryzyka zajścia w ciążę na 100%

Nie było seksu. Ja nie spie po nocach, martwie się. Była tylko palcowka plus otarcie penisem . Nie było seksu. Zwariuje. Napisz coś logicznego. Proszę.
gość
06-01-2025, 07:38:02

😅😅
gość
06-01-2025, 09:11:09

Istnieje minimalna szansa, jak to w biologii, bardziej teoretyczna. Nikt w 100% nie odpowie, że nie będzie ciąży, bo na to ma wpływ wiele czynników. Proszę się jednak uspokoić- szanse są bliskie zeru.
gość
06-01-2025, 10:36:52

gość 06-01-2025, 08:38:02
😅😅

Co?
gość
06-01-2025, 10:52:43

gość 06-01-2025, 10:11:09
Istnieje minimalna szansa, jak to w biologii, bardziej teoretyczna. Nikt w 100% nie odpowie, że nie będzie ciąży, bo na to ma wpływ wiele czynników. Proszę się jednak uspokoić- szanse są bliskie zeru.
czyli mam się nie zamartwiać? Okres jakoś za tydzień ma być. Nie było wgl członka w pochwie..
gość
06-01-2025, 13:19:12

gość 06-01-2025, 11:52:43
gość 06-01-2025, 10:11:09
czyli mam się nie zamartwiać? Okres jakoś za tydzień ma być. Nie było wgl członka w pochwie..

Mialam podobna sytuacje, po konsultacji z ginekologiem stwierdzil, ze rownie bywa, czasem pacjentka twierdzi, ze miala sperme na udzie a i tak zaszla w ciaze. Jednak czy to prawda, czy tylko zataja informacje? Jakby ginekolog mial wierzyc kazdemu to wyszloby, ze co druga dziewica jest w ciazy ;)) Niewiadomo. Gdy u siebie uznalam, ze bylo teoretyczne zagrozenie ciaza, ze wzgledu na obecnosc spermy na dloniach, nawet wyschnietej juz, a pozniej tymi dlonmi "cos sie robilo", nawet gdy czlonka nie bylo w pochwie to zazylam 2 dni po sytuacji dla swietego spokoju tabletke "dzien po". Moze warto to rozwazyc gdy ma sie nerwice? Zalezy rowniez czy kiedykolwiek takowa tabletke sie zazywalo. Taka sytuacja to bardziej loteria. Zalezy od jakosci nasienia, plodnosci, dnia cyklu a takze bardziej szczegolowej analizy sytuacji. Czy na dloniach wkladanych do pochwy byla sperma, jeski tak to ile wczesniej, jesli nie to czy byl preejakulat, ktory rowniez zawiera plemniki (jednak mniej i gorszych jakosciowo). Nie ma tez co martwic sie na zapas. Pamietajmy, ze zaplodnienie nastepuje gdy dojdzie do wytrysku wewnatrz pochwy lub w jej bliskich okolicach, tj. Jesli swieza sperma dostanie sie do pochwy badz jej okolic. Inne przypadki to odstepstwa od reguly, co za tym idzie-niosa ze soba bardzo male ryzyko ciazy.
gość
17-01-2025, 13:41:55

po dokładniejszej analizie mogę powiedzieć ze jesteś w ciązy i to na +/- 92 % z dokładnością do 1 pkt. procentowego. Może warto szykować się na oddział położniczy, znasz dobrego gina ? Ja tak miałam, chłopak zaprosił mnie na kolację i zjedliśmy a potem on musiał iść do domu - jego babcia nagle zasłabła. Niestety musiał sobie chyba zrobić dobrze ręką w domu jak mnie nie było i cyk ... mam 4 miesięcznego bobasa. On twierdzi że to nie jego ale wiadomo, zwalił sobie, było mu przyjemnie a ja zostaję samotną matką ....
gość
19-01-2025, 20:53:40

Spoko - nie zajdziesz w ciążę! I pamiętaj Siostro - troszcz się o siebie, nie o kolesia. Jak spotakasz takiego, z którym można rodzić , to wtedy bierz ślub:)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: